Syr til langt på natt. Eve Bryggari, Kjøpsvik, Tove Iren Arntzen, BallangenSteivor Kvitvik, Kjøpsvik og Solveig Bogholm, Ballangen storkoste seg på lappeteknikk treffet som samlet 46 damer på Hamarøy Hotell forrige helg.

Boltret seg i stoff

I fjor var de rundt 20 damer som møttes til sytreff. Forrige helg var det 46 damer som «okkuperte» Hamarøy Hotell, med fokus på lappeteknikk.

Publisert
13. april, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 13. april, 2011 klokken 08:00
Oppdatert: 10. april, 2011 klokken 09:55
Hvite hansker
Hvite hansker. - Det er ikke fordi jeg er så fin på det at jeg har hansker, men det glir lettere siden man blir tørr på fingrene, smiler Tove Iren Arntzen.
Ferdige varer
næringsliv

Torsdag kveld kom de første damene og rigget seg til med symaskiner og stoff i alle varianter. Og resten av helgen ble det sydd mange meter med stoff.
- Det er så morro. Her kan vi holde på med interessen vår og kommer til dekket  bord med deilig mat, forteller en av syerskene, Solveig Bogholm fra Ballangen.

Damene kommer fra ulike steder i regionen og gjennom nettverket på facebook har de meldt seg på treffet.
-  Det er veldig sosialt og trivelig. Man får ny inspirasjon og nye ideér og kan også lære bort litt, sier Eve Bryggari fra Kjøpsvik.

Her utveksles smarte knep som skal til for å få et fint resultat, ulike teknikker steg for steg og massevis av flotte ideer til hva som kan skapes. Store og små firkanter, trekanter i forskjellige farger og mønstre med ulike fargesammensetninger. Med andre uendelig mange varianter og kreasjoner. Og er det noe som er spesielt godt for kvinnene som er lidenskapelig opptatt av lappeteknikk og sying, så er det nettopp kombinasjonen av å holde på med interessen samtidig som de blir vartet opp på hotellet.
- Det er så godt å få hele pakka, med både frokost, lunsj og middag. Nå slipper vi å lage mat og vaske opp ei hel helg og kan bare holde på med det vi interesserer oss for. Her kan vi komme og gå fra symaskin slik vi vil, smiler damene rundt ett av bordene.

For tradisjon er det i ferd med å bli. Ved Kobbelv Vertshus i Sørfold har de to uker lange treff hver høst som er fullbooket.
- Det har bare tullet på seg og neste år må vi nok sette stopp ved femti deltakere tror jeg,  smiler en av initiativtakerne Mary Astrid Hilling.
- Vi har også et lite utsalg denne helga. Og neste gang skal vi annonsere litt mer for butikken vår slik at folk kan komme innom og handle, forteller Hilling.

For er det noe som er morro å få, og å gi bort i gave så er det nettopp selvsydde kvalitetsprodukter til heimen. I nettbutikker finner damene alt de trenger av stoff og mønstre.
- Det er veldig artig å gi bort i gave. Vi syr for venner og kjente og noen av oss reiser på messer. Det er ingen god timebetaling, men det er utrolig artig å holde på med, sier Solveig Kvitivk.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Boltret seg i stoff" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.