Grete Prestegård Tone Jespersen og Ann Julie Bye inviterer til bruktmarked på Steinsland ungdomshus på Skutvik lørdag 27. oktober. Foto: Kjell Fredriksen

Bruktmarked på Steinsland

Neste lørdag inviteres det til bruktmarked på Steinsland ungdomshus ved Skutvik.
– Vi velger i år også å fokusere på brukte klær, fritids- og sportsutstyr for barn i alderen 0-18 år. Nå håper vi på mange bugnende salgsbord og fullt hus hele formiddagen, sier initiativtakerne Grete  Prestegård, Tone Jespersen og Ann Julie Bye.

Publisert
19. oktober, 2014 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 19. oktober, 2014 klokken 08:00
opplevelse

Istoppen i Helldalen

Star Star Star Star Star

Klatringen går bratt oppover og merkingen er tidvis dårlig. Helldalisen virker utilnærmelig der isbeen storslått ruver i 1351 meters høyde.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

De har tegnet og beregnet og lager plass til rundt 20 selgere.

–Vi har med oss Skutvik Velforening som arrangør i år også, og syns dette er en fin måte å skape en inntektsmulighet for dem på med kafésalg.

For med et stadig økende fokus og bevissthet rundt kjøp og salg av brukte ting, ikke minst via flere grupper på Facebook hvor folk legger ting ut til salgs, og bruktmarkeder som har poppet opp som et supplement til det mer tradisjonelle loppemarkedet, så er jentene klare for å "bytte" ting og klær som har blitt for smått, til noe man nå trenger.

–Bruktmarkeder for barneutstyr er særlig populære, kanskje fordi ungene vokser fra klær og utstyr og de fleste dermed blir sittende med et "lager" av ting de etterhvert ikke har bruk for. Noe av dette er for pent og bra til å hives, og kanskje for dyrt til å gi bort til et ordinært loppemarked. Da er bruktmarked og bruktsalg ofte en god løsning. Når vi bor et stykke fra byen er det jo også kjekt å kunne kjøpe barneutstyr lokalt, i stedet for å måtte kjøre til byen for å kjøpe ski, skøyter eller lignende. Da gjør det ofte ingenting å kjøpe det brukt, for det er så mye mer praktisk likevel, sier jentene, som hadde stor suksess i fjor da de arrangerte sitt første bruktmarked.

–Vi var tre småbarnsmødre som utarbeidet ideen med bakgrunn i lignende arrangement andre steder, fikk med oss Skutvik Velforening for å ha kafé i tilknytning til bruktmarkedet, og dermed var vi i gang. Det var tolv salgsboder, stor omsetning av brukt barneutstyr og yrende kaféliv. Vi hadde musikkstund med sang og gitar, legobygging og tegnebord for ungene. Det ble solgt skøyter, sykler, leker, klær, bøker, bæreseler, ski og alt man kan tenke seg. Selgerne var strålende fornøyd med å få ryddet i kjeller og garasjer, og kjøperne gjorde mange gode kupp. Vinn-vinn for begge parter, forteller Tone Jespersen, som håper på å gjenta suksessen.

– Motivasjonen vår er at ting skifter eier og at det blir litt liv og røre på bygda en vanlig høstlørdag.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Bruktmarked på Steinsland" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.