Schønninghuset trenger oppussing. Her fra en befaring i 2009.

Det skjer noe på Hjartøya

Det har stått litt i stampe i det siste, men nå ser det ut til at noe skjer med det gamle Schønninghuset på Hjartøya.

Publisert
21. august, 2011 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 21. august, 2011 klokken 12:00
Oppdatert: 19. august, 2011 klokken 13:33
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

På årsmøtet i Hjartøyas Venner lovte Odd-Svein Hjertø å få i gang videre restaurering av Scønninghuset så raskt som mulig. Vinduene er ferdig reparert av Nordfold Snekkeri og malt av Steigen Omsorgsheim, så nå er det bare arbeidet med innsetting som gjenstår, og det skal vi få Steigen Contracting til å utføre, sier en av ildsjelene for bevaringen av Schønninghuset og Hjartøya som rekreasjonsområde, Andor Normann.

Kulturkonsulent i Steigen kommune bekrefter at det står omlag 100.000 kroner igjen etter tidligere bevilgninger som kan brukes til dette. Hjartøyas Venner har også fått tilbud fra Norddykk as i Bodø på en 12 meter lang flytebryggeseksjon som skal ligge i forlengelse av eksisterende brygge. Slept på plass og ferdig montert vil dette koste i underkant av 130.000 kroner, og dette beløpet skal Steigen kommune ha stående hos Fylkesmannen.

Hjartøyas Venner har derfor bedt næringssjef Per Løken om å bestille flytebryggen så snart som mulig. De har også søkt Steigen kommune og Sparebank1 Nord-Norge avdeling Steigen om støtte til å kjøpe det stillaset som Steigen Contracting har stående på Hjartøya, og som de skal ha 35.000 kroner for. Steigen Omsorgsheim har lovt at de skal bidra med arbeidskraft, blant annet til å male huset. Men det trengs mer,
- Vi tar sikte på å få reparert taket til neste år, og det vil både Hjartøyas Venner og Steigen kommune prøve å skaffe midler til. Vi kan ikke la et hus som det er brukt 1,5 millioner kroner på stå halvferdig, så dette skal vi klare. Og da kan vi tilby en perle av et sted i Nordfoldfjorden til allmennheten. Det blir er flott tilvekst til det vi allerede har, sier kulturkonsulent Fred Eliassen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Det skjer noe på Hjartøya" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.