Rørleggermester Morten Mehus (26) blir nok å tilbringe mye tid på kontoret sitt i andre etasje på Nordsalten VVS sitt bygg på Ålstadøya i Steigen, blant annet med prosjektarbeid og anbudsregning.

En ekte solskinnshistorie

Morten Mehus (26) gikk fra sommerjobb til deleier i Nordsalten VVS i løpet av 12 år, takket være Ståle Pettersen. Og nå blir det husbygging på Engeløya.

Publisert
10. oktober, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 10. oktober, 2011 klokken 08:00
opplevelse

Vestfjordseilasen

Star Star Star Star Star

Norges nest største seilas, fra Nordskot i Steigen og tvers over Vestfjorden til Kabelvåg.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

- Vi har følt oss velkommen på alle plan siden vi signaliserte at vi ville komme tilbake til Steigen. Både kommunen og næringslivet har lagt alt til rette for oss, sier den unge mesteren som for en knapp måned siden var tilbake i jobb hos Nordsalten VVS på Ålstadøya.
- For det var sommerjobben hos Nordsalten VVS som avgjorde hva jeg skulle bli. Rørleggeryrket fascinerte meg, og det ble til at jeg utdannet meg innen faget. Og hele tiden har planen vært å komme tilbake til Steigen, sier Mehus som nå er mester i faget.

Etter endt yrkesutdanning ble svenneprøven tatt på Fauske - mens han arbeidet i Nordsalten VVS. Deretter ble det ett år i garden i Oslo før han flyttet til Trondheim der kjæresten Marit, også hun fra Steigen, studerte. Her tok Morten mesterbrevet. Marit har forøvrig fått seg jobb i Mainstream Norway.

Mehus gir mye ros til sin sjef Ståle Pettersen som hele tiden har holdt åpent for at Morten skulle komme tilbake. Han poengterer også viktigheten av at det finnes sommerjobber og lærlingplasser i kommunen.
- Etter sommerjobbene ble jeg naturligvis lærling hos Nordsalten VVS, og det styrket båndet mellom oss. Så det er kjempeviktig at slike finnes i kommunen. Nå er planen at jeg skal inn på eiersiden i selskapet, noe som også viser hvor ønsket man er, når eierne er villige til å selge en del av firmaet for at jeg skal komme inn.
- - Hva blir din jobb i bedriften?
- I første omgang skal jeg veksle på å være ute på anlegg og her på kontoret. Jeg skal regne på anbud og utvikle prosjekter. I Trondheim arbeidet jeg mye med varmepumper, så der har vi fått ny kompetanse. Vi skal også få ny hjemmeside for å synliggjøre alt det vi kan tilby. Jeg tror det er viktig at det kommer folk inn som ser ting med andre øyne, sier Mehus som sammen med Marit har fått tomt på Engeløya og regner med å ha hus under tak i løpet av neste år.
- Det har lenge vært hevdet at ungdommen må ha allhus i Steigen før de flytter tilbake. Er ikke det viktig for dere?

- Jeg håper selvsagt at det blir allhus i kommunen, det  vil være et stort pluss, men for oss var det ikke avgjørende. Det var viktigere å komme når forholdene lå til rette for det, avslutter den unge rørleggermesteren som også er ihuga elgjeger.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "En ekte solskinnshistorie" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.