Nå er det opp til ungdommene å møte på kvelder og ta i bruk ungdomsklubben på sine premisser. Styret i Høyborgen ungdomsklubb; Cecilie Svartvatn, Vilde Torgersen, Linda Steffensen, Linn Berntzen, Rakel Bjørnsdottir Braaten, leder Ingrid

Endelig ungdomsklubb!

Etter måneder og år med venting og hard jobbing var endelig dørene åpne for ungdommene i den nyrestaurerte ungdomsklubben på Oppeid. Tirsdag klippet kultur- og næringssjef Hilde Fredheim over snora og kunne erklære klubben for åpnet.

Publisert
17. oktober, 2014 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 17. oktober, 2014 klokken 08:00
folkets bilder
Fly

Fly

Foto: Erik Svendsen

Og mye av æren for at tilbudet nå er tilbake gis engasjerte og stå-på-villige foreldre. Våren 2013 ble lokalene, som tidligere både har vært ungdomsklubb og sist brukt til utstyrssentral, frigjort. Da begynte jobben med å skaffe midler til renovering av lokalene og innkjøp av utstyr. Så har det vært både maling og snekring før man nå kunne ta lokalene i bruk.

– Dere fortjener en stor og ekte honnør, sa Fredheim, som fremhevet ungdomsklubben som et godt sosialt møtested. Navnet Høyborgen har de beholdt og Fredheim trakk symbolske paralleller til nettopp at man setter ungdommen høyt og at en borg er noe stødig og fast.

–Nå er det opp til ungdommene å fylle klubben med innhold, sa kommunens representant og viste til at denne satsingen går rett inn i folkehelsesatsinga for fysisk og psykisk helse. Foruten lokaler har også Hamarøy kommune bidratt med ? kroner.

Gode sponsorer

Bidratt har også mange andre sponsorer gjort, deriblant Nord Salten Kraft AS.

–Vi vet det ligger mye arbeid fra ildsjeler bak dette her og vi håper ungdommene ser og verdsetter tilbudet, og er med på å forme innholdet selv, sa Tone Jespersen, som synes det var et flott tiltak å være med å støtte.

- Oppeid har manglet et slikt møtested for ungdommene. Nå kan de selv ta styringa, få satt tanker ut i livet, slik de også vil gjøre i voksen alder.

Tilbud også for de minste

Klubbkveldene vil deles opp på ulike trinn, med egne kvelder for videregående, ungdomsskolen og grunnskolen. For også de minste, fra 1. klasse får lov til å ha egen klubbkveld. Men skal vaktlistene gå opp trengs det enda flere foreldre som stiller seg til disposisjon.

– Vi får se an litt utover, og se hvem ungdommer som kommer, men det er naturlig å tenke at foreldrene til ungene som er her, vil måtte bidra med vakter. Det er to voksne per kveld. Og jo flere foreldre, jo færre vakter blir det på hver, sier Cecilie Svartvatn, som er en av flere foreldre som har engasjert seg sterkt i å få ungdomsklubben opp og gå igjen.

Hvordan har dere fått dette til økonomisk?

– Da lokalene ble frigjort sto vi der uten fem øre så vi har blant annet hatt kronerulling på facebook, solgt dopapir og sendt sponsorbrev til lokalt næringsliv i Hamarøy og Tysfjord, forteller Svartvatn.

Inngang per klubbkveld er satt til 20 kroner og man har mulighet til å kjøpe seg noe godt i kiosken.

– Vi er avhengig av at vi også får leid ut lokalene, for det blir vår eneste inntekstkilde. Her kan holdes barnebursdager og andre kvelder for både gammel og ung, smiler Svartvatn, men understreker at det må være alkoholfritt.

I kveld fredag er det ungdomsskolen som har sin første klubbkveld. Det gleder både Håvard Bye og Alexander Svartvatn seg veldig mye til.

– Det har blitt veldig fint her og vi har tenkt å møte opp, sier guttene, som for første gang får tilbud om ungdomsklubb.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Endelig ungdomsklubb!" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.