Færre besøkende enn forventet

Hamsunmiljøene bygde opp svære forventninger til besøkstall før og like etter at Hamsunsenteret sto ferdig i 2009. De har ikke slått til.

Publisert
21. november, 2011 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 21. november, 2011 klokken 16:00
artikkel

Inneværende år har vært det første «normale» driftsåret med helårsåpent senter i Hamarøy.  Torsdag meldte NRK Nordland at besøkstallet vil ende på om lag 16 000. Det er 4000 færre besøkende enn man hadde håpet på.

For å få opp antall besøkende ved Hamunsenteret telles alle som beveger seg inn på museumsområdet. Også de som ikke betaler billett. Denne måten å telle besøkende på kan lett skade Hamsunsenterets troverdighet, sier tidligere litteraturformidler ved Hamsunsenteret, Ronald Altinius, til NRK. Han mener at senteret har kraft og potensial til å trekke til seg mye mer folk. Og hans svar er langt større satsing på markedsføring. Hamsunsenteret har ingen markedssjef og heller ingen markedsplan. Det mener Altinius er grunnen til at man ikke når 20.000 besøkende.

Før jul i 2010 annonserte riktignok Hamsunsenteret etter markedssjef, men valgte da istedet å tilsette en ekstra litteraturformidler ved senteret.

- Om en markedssjef for Hamsunsenteret sitter i Lofoten eller i Bodø, eller kanskje helst i Oslo, så vil det bare være et fortrinn. For her gjelder det å formidle ut et kjempeprodukt som vi kan være veldig stolte av. Og som jeg er stolt over å ha vært med å bygd opp, sier Ronald Altinius til NRK.

En ny stilling som markedssjef krever mer penger, penger som Ham sunsenteret ikke har. Direktør Harry Ellingsen i Nordlandsmuseet, som driver Hamsunsenteret, påpeker til NRK at senteret både har færre ansatte og trangere driftsbudsjett enn forutsatt.  Han innrømmer at situasjonen tærer på.

- Hamsunsenteret burde gå mer av seg selv enn det gjør i dag. Det går ut over hele museet at det er sånn som i dag. Det går på vårt omdømme i Nordlandsmuseet hvis driften av Hamsunsenteret ikke blir god nok. Men jeg velger å være optimist og håper det ordner seg, sier Harry Ellingsen til NRK Nordland.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Færre besøkende enn forventet" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.