Oddmund Svendsen fikk overrakt en julestjerne fra Nordland Røde Kors for sin innsats i Steigen Røde Kors Hjelpekorps. Utdeler var Fred Eliassen. I bakgrunnen deltakerne på et førstehjelpskurs for tannpleiere i Nord-Salten som Svendsen var instruktør på.

Fikk julestjerne for innsatsen

Oddmund Svendsen fikk mandag et overraskende besøk mens han holdt kurs i førstehjelp. Han fikk ukens julestjerne fra Nordland Røde Kors for sin innsats for Steigen Røde Kors Hjelpekorps.

Publisert
14. desember, 2012 klokken 12:48

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 14. desember, 2012 klokken 12:48
næringsliv
Nettintro ANS

Nettintro ANS

Nettintro utvikler internettapplikasjoner, og vårt hovedprodukt er en publiseringsplattform for små og mellomstore nettsider.

Din bedrift her?Flere bedrifter

- Dette kom plums på, men jeg må si det er en stor ære å bli satt pris på av Nordland Røde Kors på denne måten. Det hadde jeg aldeles ikke kunnet forestille meg. Arbeidet i hjelpekorpset har blitt som en livsstil for meg, og gjør at jeg føler meg nyttig. Dessuten er det sosialt å delta i et slikt fellesskap, for det er en flott gjeng jeg er sammen med der. Og jeg må rette en stor takk til de som har foreslått meg til dette, sier Svendsen.

Overrekkelsen kom altså helt plums på Svendsen. Midt i et minikurs i førstehjelp for tannleger og assistenter fra Nord-Salten som Svendsen holdt på Steigentunet, kom hjelpekorpsets leder Ninie Van Schaik inn sammen med varaordfører - og gammel Røde-Korser, som han selv kalte seg - Fred Eliassen som overrakte en julestjerne og et skriv der det står: Kjære Oddmund Svendsen. Gratulerer! Du er mottaker av ukens julestjerne fra Nordland Røde Kors. Den får du for din fantastiske innsats og engasjement for Steigen Røde Kors Hjelpekorps. Stå på videre, Røde Kors trenger slike som deg!

Oddmund har vært med helt fra begynnelsen på hjelpekorpset i Steigen som startet en gang på slutten av 1984 eller først i 1985. I begrunnelsen for tildelingen heter det at... han gjennom mange år har vært utrettelig aktiv på mange måter; som styremedlem, operativ leder, ansvarlig for utstyr og lageret, ansvarlig for mange tekniske og elektriske løsninger på korpshuset og - ikke minst - som foreleser/instruktør/sensor på diverse kurs og (med god hjelp av kona) som adventskalenderselger. En veldig allsidig og kunnskapsrik person som vi alle i korpset setter stor pris på. Han fortjener en oppmerksomhet.

Det syntes også Nordland Røde Kors. De fant dermed Oddmund Svendsen verdig til å få ukens julestjerne, en tradisjon fylkeslaget startet opp med i 2010, og som ble en stor suksess både da og i 2011. Hver uke i desember deler de ut en julestjerne til en frivillig som den siste perioden har gjort en god innsats i sitt lokalmiljø.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Fikk julestjerne for innsatsen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.