Avtroppende leder i Hjartøyas Venner, Andor Normann (t.h.) overrekker den spesielle gaven til Per Reffhaug.

Fikk storslått gave

Da avtroppende leder Andor Normann i stiftelsen Hjartøyas Venner skulle takke for samarbeidet, ble Per Reffhaug og Salten Veteranbåtlag spesielt begunstiget.

Publisert
23. juni, 2012 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 23. juni, 2012 klokken 16:00
Sjefslue
Nå er det ingen tvil om at Per Reffhaug er sjef på skuta.
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser


- Jeg ønsker å takke Per. Det har vært en lykke å få  Salten Veteranbåtlag med i dette prosjektet. Han er skipper på mange måter, ikke bare på båten sin. Derfor er det med stor glede jeg gir denne spesielle lua til deg. Det er en original lue, fått fra Håkonsvern, og den kan brukes av alle som har grad fra orlogskaptein til kommandør, sa Andor Normann da han overrakte lua til en svært overrasket og glad Per Reffhaug.

I tillegg til Reffhaug takket Normann Fylkesmannen i Nordfland for at de har stått på for prosjektet, og Erling Vindenes som en faglig sterk rådgiver for stiftelsen. Han takket også Mainstream Norway og Omsorgsheimen for arbeidet de har gjort for Hjartøya.

Men først ble årsmøtet orientert om arbeidet på Hjartøya så langt, og utsiktene framover. Stiftelsen har fått malt deler av Schønninghuset utvendig, og fått det tett, men det trengs nytt tak.

- Det vil neppe skje noe med huset i år, men ting er på gli, ikke minst takket være Erling Vindenes og assisterende fylkesmann Tore Bjerkås. Så vi håper penger til nytt tak er på plass til neste år. Hjartøya er et regionalt prosjekt, og kan bli et midtpunkt for båtfolket, sa Normann.

Hjartøyas Venner skal vise seg mer tydelig i nærområdet framover, og prøve å verve flere medlemmer. Derfor har de planlagt å lage en folder om øya, og å spre den på diverse arrangementer i kommunen. Når det gjelder innredningen av Schønninghuset kom det fram tanker om å la lag og foreninger få restaurere hvert sitt rom som de kan utstyre og bruke selv, i tillegg til en del fellesarealer.

Det nye styret består av Henriette Hansen, Ninni Jensen, Per Reffhaug, Idar Jensen og Petter Pettersen.

- Jeg vil takke Andor for den jobben han har gjort for Hjartøya. Uten han ville det ikke skjedd noe, og huset ville forfalt helt. Nå er vi tross alt kommet ganske langt, sa Henriette Hansen til slutt.

Låvefest

Lørdag 7 Juli kl. 16.- inviterer Hjartøyas Venner alle med på tur til Schønninghuset. Der blir det god gammeldags låvefest.
- Vi starter med veteranbåten "Blomøy" fra Salten Veteranbåtlag fra Langnesvika på Follstranda. Går over til Hjartøya og opp til huset til fots. Her serverer vi fiskesuppe og underholder med trekkspillmusikk, forteller Henriette Hansen som er nyvalgt leder i Hjartøyas Venner.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Fikk storslått gave" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.