Disse driftige damene gjør en fantastisk jobb for de lokale Røde Kors foreningene, og Bruktbutikken. Bak styreleder i Bruktbutikken, Judith Gylseth (foran t.v.), og landsstyremedlem Eva Brennvik, står fra venstre Anne Robertsen, Eli Åsjord, Sigrun Pedersen, Karin Aspevold, Gerd Larsen, Nordis Pettersen, Aud Johnsen, Lillian Åsjord, Brynhild Stensland og Brit Myhre.

Fikk julestjerne fra Røde Kors

Bruktbutikken i Botn, som drives av Nordfold og Leiranger Røde Kors fikk Nordland Røde Kors sin julestjerne forrige torsdag som takk for den fantastiske innsatsen de gjør.

Publisert
12. desember, 2013 klokken 20:52

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 12. desember, 2013 klokken 20:52
næringsliv
Petas-Design

Petas-Design

Utvikling og utforming av reklame, markedsføring, profilering og visuell kommunikasjon innenfor trykte og digitale medier.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Det var landsstyremedlem Eva Brennvik som kom med gladmeldingen om at damene (og herrene) i Bruktbutikken i Steigen skulle få en av de ettertraktete påskjønnelsene som Nordland Røde Kors deler ut hver uke i desember. Og for andre år på rad til Steigen. I fjor fikk Oddmund Svendsen blomsten for sin innsats i hjelpekorpset til Røde Kors.

- Dere gjør en kjempejobb. Ikke bare med å holde denne butikken åpen, men med utpakking, sortering, levering, utstilling og selvsagt salget i butikken. I tillegg er det gjenbruk og sosialt. Og alt gjøres uten noen form for lønn. Det er den utrolige frivilligheten som gjør dere kvalifisert til denne påskjønnelsen, og dere gjør en fantastisk jobb, sa Brennvik da hun overrakte blomsten til styreleder Judith Gylseth i Bruktbutikken som Nordfold og Leiranger Røde Kors driver i lag.

Og at de har drevet godt er overskuddet for 2012 et solid bevis for. Et netto overskudd på 325.000 kroner taler for seg.

- Dette er et solid teamwork. 15 - 20 personer arbeider her på forskjellige områder, og det er lagt ned utrolig mange timer før varene kommer i butikken, så det er de som skal hedres. Og "vaktmesterne" våre, Einar Hareide og Norbjørn Robertsen. Men folk må jo synes vi gjør en god jobb, for vi fikk også blomst fra Avisa Nordland for et par år siden. Det har vært ekstra tøft det siste året med renovering og utvidelser, men ingen har klaget. Så tusen takk på vegne av alle oss, sa Judith Gylseth da hun tok imot blomsten.

Drypper lokalt

Og det drypper på lokalmiljøet når butikken går bra. De ha nylig 20.000 kroner til Filippinene, 10.000 til TV-aksjonen, 5000 til den lokale juleaksjonen, de har gitt hjelpekorpset nytt sambandsutstyr og hjertestarter, og har støttet barneidrett. Og så har de utvidet og renovert butikken i Botn for en halv million kroner - uten en krone i lån.  Nå har de fått et ordentlig og varmt sorteringsrom - som tidligere var et kaldlager, der de sorterer bort klær som skal videre til IRIS, eller kastes. De har fått bedre kjøkken, vaskerom, og personalinngang på baksiden.

- Og folk er flik til å støtte oss. Vi må jo ha noen som leverer fra seg ting for at vi skal ha noe å selge. Det er også mange som kommer på kafeen vår, og noen bare for å prate "kjenning". Og vi har kunder fra et stort område, ikke bare fra Steigen, Hamarøy og Tysfjord, men også fra Ballangen og Lofoten. Det var faktisk ei dame fra Lofoten som ringte og ville vite mer om oss, hun hadde visst planer der. Og vi har hatt bobiler stående utenfor som ventet på at vi skulle åpne, sier en fornøyd styreleder.

Bruktbutikken har eksistert i 12 år. De åpnet faktisk samtidig som Radio Steigen ble etablert, i november 1991.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Fikk julestjerne fra Røde Kors" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.