Steigen Rode Kors hjelpekorps har kjøpt hoppeslott. Her har Bente Ludvigsen og Arne Willy Hansen blåst det opp for at Sile Rodahl fra Statens jernbanetilsyn (sittende på kanten) kan kontrollere og godkjenne det.

Hoppeslott i hagen?

Lag den optimale bursdagen for dine barn eller barnebarn med eget hoppeslott i hagen!

Publisert
22. mars, 2013 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 22. mars, 2013 klokken 12:00
Sjekk merket!
Kontrollør Silje Rodahl fra Statens Jernbanetilsyn ber alle om å sjekke at årstall og godkjentmerke er på plass før de slipper ungene inn i slike hoppeslott.
næringsliv
Steigen Vertshus AS

Steigen Vertshus AS

Hos oss kan du spise god mat og drikke hva du måtte ønske. Vi har åtte rom tilgjengelige for overnatting.

Din bedrift her?Flere bedrifter


Det er fullt mulig fra nå av. Steigen Rode Kors hjelpekorps har nemlig kjøpt et hoppeslott som de blant annet ønsker å leie ut til bursdagsselskaper og lignende, og da med kvalifisert personell på kjøpet. Tirsdag denne uka fikk de nyvinningen kontrollert av Silje Rodahl fra Statens Jernbanetilsyn, og nå er godkjentstempelet for 2013 på plass.

- Det var et lag sørpå som hadde gjort noe tilsvarende, så vi tenkte dette kanskje kunne være noe for oss også. Vi må jo tjene penger for å holde laget i drift, og å leie ut dette kan være en vei å gå. Utleie til private vil selvsagt være inkludert kvalifisert personell som ser til at regler blir overholdt og sikkerhet ivaretatt. I tillegg til at folk kan leie hoppeslottet til private bursdager og lignende, er det selvsagt mulig for lag og foreninger å leie det også. Og vi snakker om hele Nord-Salten. Vi kommer også til å være på markeder og lignende i området. I tillegg vil vi farte litt rundt i Steigen på lørdagene framover slik at folk kan få prøve det, sier Bente Ludvigsen og Arne Willy Hansen i Steigen Røde Kors hjelpekorps.

Kontroll

Slike innretninger skal årlig kontrolleres og godkjennes, og det gjøres av Statens Jernbanetilsyn.

- Vi kontrollerer av vifta som blåser opp hoppeslottet er i orden slik at det ikke kollapser over folk, at det har riktig forankring, at sømmene er i orden, at de som eier det har system for vedlikehold og i det hele tatt alt som har med sikkerhet å gjøre. Og når det er godkjent får de et merke med årstallet på som viser at det er godkjent for bruk dette året. Er ikke alt på plass får de pålegg om å rette opp manglene innen en tidsfrist. Og så blir det ny kontroll til neste år. Det er viktig at folk er oppmerksomme på dette med merkingen, for det er ikke alle som har slik godkjenning. Blant annet har vi opplevd utenlandske omreisende med slike hoppeslott uten godkjenning, og det kan være direkte farlig, sier kontrollør Silje Rodahl i Statens jernbanetilsyn som mener hun har verdens beste jobb som kontrollør for park- og tivoliutstyr om sommeren, og skitrekk og taubaner om vinteren.

Trenger tilhenger

Hva det vil koste å leie hoppeslottet har ikke hjelpekorpset fastsatt enda, men vil gjøre det på et styremøte i denne uka. Og interesserte kan ringe hjelpekorpstelefonen 994 97 510. Korpset er også interessert i nye medlemmer.

- Vi har samlinger med temakvelder annenhver onsdag her på Furulund, og i tillegg er vi mye ute i naturen og øver, lokker de to med.

- Men vi har en bønn også! Når vi skal frakte hoppeslottet rundt omkring må vi ta snøskuteren av hengeren, så  vi skulle gjerne hatt en liten tilhenger kun til hoppeslottet. Så om noen har en liten henger som de vil låne eller gi bort er vi svært interessert. Det kan også være en mulighet for bedrifter som vil markedsføre seg ved å ha logoen sin på en henger som vi får låne. Vi blir jo å farte en god del rundt med dette, og ikke bare i Steigen, så reklameeffekten bør bli god, sier Arne Willy Hansen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Hoppeslott i hagen?" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.