Ikke bare elgjegere

Det var langt fra bare elgjegere som hadde funnet veien til det som arrangørene hadde markedsført som "The small moosehunting Festival" på Tysfjord turistsenter lørdag kveld.

Publisert
15. oktober, 2010 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 15. oktober, 2010 klokken 12:00
Oppdatert: 21. oktober, 2010 klokken 12:18
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser

Nærmest stappende fullt ble det etter hvert - og stemninga upåklagelig. Det var for andre gang at "Den lille Elgjaktfestivalen" ble arrangert på Storjord.

- Når sant skal sies har festivalen ikke mer med elg å gjøre enn at halvparten av artistene hver høst driver elgjakt i Tysfjord og Hamarøy, sier Frode Edvardsen, medlem av Blueslaget og konstellasjonen "Blått drivgods" og en av initiativtakerne til festivalen.

- Ideen ble unnfanget rundt et leirbål for et par år siden. For min del jakter jeg i Tortenåsen og spiller bass i Blueslaget. Når så nesten hele Blueslaget også går på jakt og Frank A. Jenssen som jakter på nabojaktfeltet Rørvik er bassist og låtskriver i Tysfjord Sang & Sement, ga det hele seg selv, forteller Edvardsen.

Og "elgkarran" møtte fram til sin festival - og svært mange med dem.  Naturlig nok mye godt voksne folk, men også ungdommen synes å sette pris på tiltaket og på musikken og kulturinnslagene som ble servert fra scenen i løpet av kvelden.

Først ut var parhestene Leif Erik Michaelsen og Frank A. Jenssen som samtalte om og leste fra gammelpresten Haldor A. Jenssens "Tysfjord Trompet", før unge Ingeborg Edvardsen fra Sørkil fremførte noen av sine egne låter.  Underveis ble bortgangen til tysfjerding og hamarøyværing Jack Berntsen også markert. Mange av artistene under lørdagens arrangement har hatt et tett og nært forhold til "Troilltampens far".

Utover kvelden kom stadig flere publikummere til Storjord og turistsenteret, omlag 250 skal det ha vært mens artistene på scenen sørget for stigende feststemning.  Gjensyn med Tysfjord Sang & Sement og gjesteartister, Blueslaget og Blått drivgods er da også sikkerstikk i godt lag.   Festen fortsatte da også som seg hør og bør ut i de små timer.

Men hvordan gikk det så med søndagens elgjakt i Kilvatnet bestandsplanområde?

Derom tier rapportene ....

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Ikke bare elgjegere" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.