Sigvart Bjerkenes og Jarle Nilsen under arbeid på gapahuken

Innvielse av gapahuk i Brennvika – imponerende aktivitet

Omtrent 60 turglade mennesker møtte opp da Turgruppa i Leines Idrettslag høytidelig innviet enda en ny gapahuk i Brennvikmarka lørdag 11. mai. Gapahuken var ferdigstilt forrige høst, men av forskjellige grunner kom innvielsen først denne våren.

Publisert
04. juni, 2013 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Aasmund Gylseth
aag@online.no
Publisert: 04. juni, 2013 klokken 12:00

Brennvikområdet er som kjent et mye brukt turterreng. For å få flere ut i den vakre naturen har en del ildsjeler arbeidet hardt for å få flere til å bruke beina og kroppen, og i tillegg få vakre naturopplevelser. Det har man gjort ved å gjøre turstiene tydelige, med broer, klopper og plattinger, slik at det er innbydende å ta en spasertur. Et siktmål har også vært at turområdet skal være for alle, også de som ikke er så sterk til beins.

Gapahuk med finesser

Under byggingen av gapahukene ble det tydeligvis konkurranse mellom arbeidslagene om hvem som kunne få til den flotteste bygningen, selv om at byggelederne nekter for konkurransemomentet var der. Gapahuken som ble innviet er meget forseggjort, med tilrettelagt ildsted, benker og småbord, treskrud og til og med sittekubber spesielt utformet for at mannfolk skal sitte godt uten å få edlere deler i klem. Byggeledere for denne gapahuken har vært den iherdige fjellvandrer, Sigvart Bjerkenes, som også har vært primus motor for den flotte turhytta i Skarbotn nesten 600 meter over havet. Sammen med seg har han hatt tusenkunstneren Jarle Nilsen, som har sørget for mange av finessene på bygget, men også flere frivillige har bidratt med dugnadsinnsats. Det har vært sterk framdrift i bygginga, og med Sigvart som nådeløs pådriver, er det ikke rart at han har fått tilnavnet "Mr. Brå"

Høytidelig åpning i regnvær

Den høytidelige åpningen ble tatt i litt rusket vær. Noe av hensikten med gapahukene er nettopp at man skal kunne dra ut også i dårlig vær, og finne en plass hvor man kan søke ly og spise niste eller drikke kaffe. Men siden det kom så pass mange mennesker måtte man ty til improviserte skjul laget av bjørkestammer og presenning for å holde folk tørre. Som eldste oppmøtte denne dagen fikk Birgit Aasjord æren av å klippe over snora.

Imponerende aktivitet

Det ble opplyst at Birgit Aasjord som eldste deltaker hadde 82 turer til turmål siste år. Når man summerer opp besøk på de forskjellige turmål idrettslaget organiserer, det vil si åtte turmål, er det i alt gjennomført nesten 11.000 turer av nesten 1.500 personer.  Omlag 500 personer hadde siste året registrert seg på den nyåpnede gapahuken.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Innvielse av gapahuk i Brennvika – imponerende aktivitet" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.