Rita og Hans Petter Christensen, som driver Hamarøy Fiskecamp, inviterer til gratis julemiddag inklusiv transport onsdag 17. desember. De åpner også dørene julaften for ensomme som har lyst til å feire jul med dem og tvillingene Hilda Charlotte (20) og Petter (20).

Inviterer på gratis julemiddag

Rita og Hans Petter Christensen i Hamarøy har sammen med gode venner bestemt seg for å invitere til gratis julebord for eldre og ensomme. Det skjer i kroa på fiskecampingen på Presteid.

Publisert
11. desember, 2014 klokken 21:40

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 11. desember, 2014 klokken 21:40

–Vi har i flere år snakket om at vi skulle gjøre det, men det har liksom ikke blitt noe av. Men nå har vi bestemt oss for å åpne dørene 17.desember klokka 17 og har fått mange gode hjelpere som gjerne henter og bringer de som ikke har mulighet for å komme seg frem selv, forteller Rita Christensen.

Julemiddagen serveres med dessert og tilbehør og også lett underholdning.

– Det er nok flere enslige sjeler også i Hamarøy og man trenger ikke være gammel for å melde

seg på. Vi ønsker bare å gjøre litt krus på de som er alene og som ønsker en hyggelig førjulsstund sammen med oss. Vi vet at det er flere som bor grisgrendt til og de har vi altså transport for. Vi har ikke åpent på kroa den dagen og trenger påmelding på forhånd.

 

Christensen mener at alt styret rundt jula og kosen gjør at ensomheten kan virke enda større i slike stunder. Hun ber også pårørende om å ta kontakt, om de vet om noen som kunne ha glede av å være med på en koselig førjulsstund.

– De kan bare kontakte oss og så kan vi ta kontakt med de det gjelder, forteller hun.

 

Familien åpner dørene julaften

Og ikke nok med det. Familien, som består av mamma Rita, pappa Hans Petter og tvillingene Hilda Charlotte (20) og Petter (20) synes også at det er fin tanke å få besøk av noen som ikke har lyst til å sitte alene på julaften.

– Vi har snakket om det i familien i lang tid og tar gjerne imot besøk julaften. Charlotte er sykepleierstudent i Tromsø og Petter ingeniørstudent i Trondheim, og gleder seg til å komme hjem til jul. Å få besøk julaften er bare hyggelig, sier mamma Rita og legger til:

– For oss kjennes det godt å kunne være med og lette litt på ensomheten. Dette kommer fra hjertet.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Inviterer på gratis julemiddag" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.