Fred Andersen blir tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv av Tysfjords ordfører Tor Asgeir Johansen under et åpent møte på Steigen Vertshus onsdag 11. april kl. 17.00.

LHL vil hedre Fred Andersen

LHL Steigen vil onsdag 11. april ha et større arrangement på Steigen Vertshus i forbindelse med tildelingen av Kongens fortjenstmedalje i sølv til Fred Andersen.

Publisert
02. april, 2012 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 02. april, 2012 klokken 12:00
opplevelse

Kystfolkets Helg

Star Star Star Star Star

Gjør dere klar for årets vakreste eventyr! 19-21. juli er det duket for Kystfolkets Helg i Helnessund.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

- Vi valgte både å stille oss bak initiativet til Hildur Kristiansen om å be Fylkesmannen søke H.M. Kongen om å tildele Kongens fortjenstmedalje i sølv til Fred Andersen, og å ta på oss arrangementet, sier LHLs leder Arthur Pettersen.

I og med at Fred Andersen nå har bosatt seg på Drag i Tysfjord vil Tysfjords ordfører Tor Asgeir Johansen dele ut medaljen, for Kongehuset forlanger at den skal deles ut av en embetsperson. I følge Pettersen vil det bli både taler og underholdning på møtet som er åpent for alle som vil gjøre ære på Andersens innsats i kommunen.

- Jeg vil snakke om hans bravader fra han gikk ut av folkeskolen og fram til i dag, og jeg har fått hjelp av hans bror Jan til dette. Fred har alltid hatt fokus på de svake i samfunnet, og spesielt de syke og eldre. Dette vil jeg selvsagt legge stor vekt på i min tale, sier Pettersen som ønsker hjertelig velkommen til alle som vil hedre Fred Andersen.

Kongens fortjenstmedalje ble stiftet av Kong Haakon VII 1. februar 1908, og blir delt ut "til lønn for fortenster av kunst, vitskap og næringsliv, og for framifrå forhold i offentleg teneste". Medaljen blir delt ut i gull eller sølv. Fred Andersen får sin medalje i sølv for sitt arbeid som lege og forsker i Steigen kommune gjennom 38 år.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "LHL vil hedre Fred Andersen " på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.