Mye skal feires

Hamsunselskapet vurderer å  flytte sitt litteraturseminar for 2012 til Sortland.  - Men det blir litteraturseminar under Hamsundagene uansett, slår produsent  Marianne Apold fast.

Publisert
17. november, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 17. november, 2011 klokken 08:00
Oppdatert: 12. november, 2011 klokken 09:13
næringsliv
Coop Steigen SA

Coop Steigen SA

Avd. Leinesfjord- tlf. 757 78 103
Avd. Leines- tlf. 757 78 434
Avd. Nordfold- tlf. 757 79 108

Din bedrift her?Flere bedrifter

I alle år har Hamsunselskapet, fremdeles Norges største litterære selskap, lagt sitt seminar om Hamsun til Hamarøy og Hamsundagene. Seminaret har vært en av grunnpillarene i Hamsun-dagene.  Men nå har bl.a. dalende deltakelse gjort at selskap-et har vurdert andre løsninger. 100 år etter at forfatteren ga ut "Den siste glæde", for en stor del skrevet på Sortland, vurderer  selskapet å legge seminaret nettopp dit, til Sortland Hotell.

Prosjektleder for Hamsundagene 2012, Marianne Apold, understreker at den endelige avgjør-elsen om hvor dette seminaret skal arrangeres  fremdeles ikke er tatt.

– Men det vil bli litteraturseminar i Hamarøy uansett, lover hun.

Neste års Hamsundager i Hamarøy arrangeres i perioden 25. juli til 5. august.  Apold forteller om flere spennende tema , og jubilèer.

-Til sommeren er det 150 år siden Hamsun-familien flyttet til Hamarøy.  Det skal vi selvfølgelig markere. "Den siste glæde", Hamsuns siste jeg-roman, fyller 100 og Hamsundagene selv fyller 30.  Her er mye som skal feires og som vi kan være stolt av, smiler Apold, som lover et spennende program til sommeren.

- Foreløpig kan jeg ikke røpe noe.  Men vi gleder oss til å presentere tema og deler av programmet på nyåret, sier hun.

At Hamsundagene 2012 ikke var nevnt i budsjettet til Nordland fylkeskommune som ble lagt frem tirsdag, er det ingen dramatikk i, beroliger Apold.

- Den fylkeskommunale bevilgningen til Hamsundagene bestemmes i januar såvidt jeg har forstått. Vi regner vel med at vi kommer til å få omtrent det samme som tidligere, opp mot 200.000 kr, til arrangementet, sier Apold.

Fylkeskommunen har avsatt 1,5 millioner til støtte til ulike arrangementer og festivaler i 2012, i tillegg til den faste støtten som gis til en del årlige begivenheter, som Nordland Musikkfestuke og Trænafestivalen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Mye skal feires" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.