Kåre Pedersen (fra venstre), Øystein Wiik og Berner Nilsen koser seg rundt bordet med kaffe og utveksling av lokale nyheter.

Nyåpning av bruktbutikken i Botn

Lørdag 27. april var det nyåpning i Røde Kors sin bruktbutikk i Botn etter en relativt omfattende restaurering og ombygging. Det er blitt bedre plass, med nytt kjøkken og kundetoalett, og vareutvalget er velorganisert og framstår som lett tilgjengelig og oversiktlig for kundene.

Publisert
09. mai, 2013 klokken 13:14

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Bjørn Erik Stemland
bstemlan@online.no
Publisert: 09. mai, 2013 klokken 13:14
Nytt kjøkken
Judith Gylseth (til venstre) og Anna G. Pedersen sitter i det nye kjøkkenet og er svært fornøyd med nybutikken og salget, som går strykende.
folkets bilder
Stille på Sagfjorden 2

Stille på Sagfjorden 2

Foto: Britt Mary Paulsen


Ombygging og utbygging har foregått over litt tid, og er finansiert ved oppsamlede midler, og Røde Kors-butikken framstår i fornyet drakt uten ett øre i banklån. Snekker, rørlegger og elektriker har selvfølgelig vært leid inn, men der det har vært mulig har folk stilt opp på dugnad.

Sosialt møtested

På åpningsdagen ble det servert gratis kaffe og kaker. Til vanlig får man kjøpt vafler, kaffe og forfriskninger, og de to bordene forrest i butikken er som oftest fulle av gjester som slår av en prat. På den måten fungerer butikken nærmest som en engelsk pub – da selvfølgelig uten ølservering! Det er kanskje særlig eldre og pensjonister som setter pris på dette tiltaket, men besøkende i alle aldrer gjør butikken til et lønnsomt foretak.

Noen av kundene har med seg saker og ting de ikke har bruk for selv, og gir til butikken. Samtidig er det nesten alltid klær, husgeråd, sko, lamper, glass og krustøy som man ser nytte i og kjøper selv. Dermed blir man kvitt overflødige ting heime samtidig som man får tak i nyttige og billigere varer enn i de vanlige butikkene.

Lønnsom virksomhet

Lokalavisa fikk en prat med Judith Gylseth og Anna G. Pedersen, som begge jobber dugnad med salg, vaffelsteiking og kaffelaging i butikken, og de forteller om en rivende omsetning. Selv om de fleste artiklene er rimelige og går for en gjennomsnittspris på 15-20 kroner pr. stykk, solgte man påskelørdagen i år for hele 14 000,- kroner i netto. Rekorden var en lørdag sist sommer, da ble det solgt for 20 000,- kroner!

Anna G. forteller stolt at de har fått nytt og tidsmessig toalett med inngang rett fra butikken, kjøkkenet er romslig og fungerer utmerket med egen serveringsluke, og at det er en fornøyelse for personalet å jobbe sammen i de nye lokalene.

Og Anne Robertsen sier med et smil at Oppdrag Nord-Norge, som sendte deltakerne til bruktbutikken for å handle festklær til middagen på Grøtøy Hovedgård, skaffet god PR. Det er grunn til å berømme de mange driftige kvinner – og noen av mennene deres, som også deltar, for den flotte jobben de gjør på bruktbutikken i Botn!

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Nyåpning av bruktbutikken i Botn" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.