Frivillighet er viktig. (f.v.) Aslaug Bartholsen, Maria Johansson, Gjertrud Didriksen og Renate Hagh, klare for seminar forrige torsdag.

Rom for flere frivillige

Nylig arrangerte Steigen Frivilligsentral og Folkehelsekoordinatoren i Steigen et seminar på Båtbua i Nordfold. Der var det nettopp frivillighet som var tema.

Publisert
16. desember, 2014 klokken 07:42

Journalist
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Karoline O. A. Pettersen
karolinepet@gmail.com
Publisert: 16. desember, 2014 klokken 07:42
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Rundt førti engasjerte påmeldte tok veien til Båtbua forrige torsdag, hovedsaklig fra sykehjem, lag og foreninger og andre frivillige. Der oppstod flere gode diskusjoner under seminaret som hadde navnet «Frivillighet som tema….. det gode samarbeid mellom offentlig og frivillig sektor».

- Seminaret kom til med at vi har et prosjekt «BliMe», der ett av målene er å rekruttere flere frivillige til frivillig arbeid. Vi har hatt en kartlegging av beboerne på Steigentunet om hvilke behov og interesser de har. Denne kartleggingen skal vi også ha for hjemmeboende eldre, sier Aslaug Bartholsen, for Frivillighetssentralen.

- Steigen Frivilligsentral har frivillige, men trenger flere. bl.a. besøksvenn både til beboere på Steigentunet og hjemmeboende. Til arrangementer, kafé, leksehjelp, «vennefamilie» til våre nye landsmenn, turvenn, osv, tilføyer Bartholsen.

Prosjektgruppen bak «BliMe», består av Eldrerådet, Nordfold og Steigen Helselag, Folkehelsekoordinator og Frivilligsentralen. Med seg som foredragsholdere på seminaret hadde de  Gjertrud Didriksen fra Bodø Frivilligsentral og Renate Hagh fra Mørkved Sykehjem.

Didriksen holdt foredraget «Frivillighet – gave med visse betingelser», hvor hun snakket om det å være frivillig, betydningen av det frivillige arbeid, og ikke minst det å ta vare på de frivillige.

Hagh foreleste om «Frivillighet inn i sykehjem».

- Når man skal ha frivillige inn som en ekstra ressurs i sykehjem, må det forankres i ledelsen, hos de ansatte og de frivillige.  Det er viktig med godt samarbeid og god kommunikasjon, for det er mye som skal koordineres og organiseres, så dette var et veldig inspirerende foredrag, sier Bartholsen.

Frivillighetssentralen takker «ViltLiv»  for nydelig ostetallerken, med oster fra Kjerringøy, samt den gode  oppvartingen. De takker også klarinettelvene Ingrid, Amalie og Laura fra Steigen Kulturskole for flotte musikalske innslag av julemusikk.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Rom for flere frivillige" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.