Regine Schrøder klipper av de tynneste rognstammene med ei kraftig saks, mens sønnen Aasmund Olav bruker ei tursag. Artig å jobbe dugnad – både for store og små! Asle og Jan Ole brukte motorsag, og kuttet ned mesteparten av krattskogen på tre-fire timer.

Rydding av gravhauger i Steigen

Sist lørdag inviterte Steigen Historielag til dugnad på gården til Schrøder-familien på Engeløya. To store gravhauger på innmarka skulle ryddes for kratt, for det meste rognbusker som dekket begge haugene, og innsatsen var upåklagelig.

Publisert
20. april, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Bjørn Erik Stemland
bstemlan@online.no
Publisert: 20. april, 2011 klokken 08:00
Oppdatert: 16. april, 2011 klokken 20:10
Kaffepause
Etter vel utført arbeid kom Bjørg med kaffe og kanelboller, og skravla gikk! Med ordføreren til stede ble det naturlig nok politiske diskusjoner, og hva man skal gjøre med Bogen-skolen var favoritt-tema. Fra v. Bjørg Aalstad, Jan Ole Johansen, Asle Schrøder, Regine Schrøder (med ryggen til), Marit Alsaker Stemland, Gunvor Hekneby og Greta Sollie.
opplevelse

Vestfjordseilasen

Star Star Star Star Star

Norges nest største seilas, fra Nordskot i Steigen og tvers over Vestfjorden til Kabelvåg.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


Gravhaugene ligger lengst nord på eiendommen, noen få hundre meter nedenfor Vollmoen. Den ene haugen ser ut som den kan ha vært utgravd, kanskje av gravrøvere, mens den andre haugen så ganske uberørt ut. Asle Schrøder forteller at for mange år siden hadde man bruk for fyllmasse, og da spurte han en arkeolog om det var greit å grave ut haugene. Han fikk da til svar at det var bare å grave, for haugene var av sand og hadde ingen interesse som fornminne. Men da gravemaskinen kom og skulle ta første skuffetak, så man straks at det var masse stein under overflata, og at det nok var et fornminne man hadde støtt på. Arbeidet ble stoppet, og siden har haugene grodd til med kratt. Nå kan de etter hvert bli tilgjengelige for offentligheten og bidra til å belyse Engeløyas spennende fortid. Vi lar bildene tale for seg.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Rydding av gravhauger i Steigen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.