Samisk matlagingskurs unde Lulesamisk uke.

Søker ny prosjektleder til lulesamisk aktivitetsuke

Vil du lede den lulesamiske uka? Aktivitetsforeninga Doajmmasiebrre Julevsábme (DSJ) søker etter en ny prosjektleder som kan gjennomføre den årlige lulesamiske aktivitetsuka Lulesamisk Uke. Men foreløpig har ingen meldt seg. Nåværende leder Odd Levi Paulsen, som ønsker å overbringe stafettpinnen til andre, oppfordrer alle med interesse for lulesamisk språk og kultur om å melde seg.

Publisert
16. mars, 2014 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 16. mars, 2014 klokken 12:00
folkets bilder
På tur til Stolo

På tur til Stolo

Foto: Åse Haraldsen sr.

I sommer vil det være femte året at aktivitetsuka gjennomføres. Og som alltid er det den veiløse lulesamiske bygda Musken i Tysfjord som er stedet. Det foregår den tredje uka i juli og på en tid på sommeren da Tysfjorden syder av liv i alle de omkringliggende grendene rundt fjorden.

–Et slikt engasjement og gjennomføring vil gi verdifulle arbeidskompetanse og honoraret avhenger av hvor stor finansiering prosjektet har, samt hvilke aktiviteter som gjennomføres. Vi håper virkelig at noen har mulighet og lyst til å ta over prosjektet, sier en forhåpningsfull styreleder for Doajmmasiebrre Julevsábme (DSJ) Viktor Inge Paulsen.

Den samiske uka er tuftet på lulesamisk språk, kulturarv og historie, og har som mål å være et alkoholfritt, trivelig og trygt sommeralternativ spesielt for samisk ungdom, men også med tilbud både til barn og voksne. Uka byr på mange ulike aktiviteter som duodjekurs i lulesamisk mykduodje, fotballskole og den tradisjonsrike fotballcupen Hellmo Cup. Det er også konkurranser innenfor tur og fiske, språkveileder og mye mer.

– Vi ser etter en person som er motivert, engasjert rundt samiske forhold og klar for å ta over et spennende arrangement med fokus på språk og kultur. Organisasjonens hovedformål er å fremme samisk språk, identitet og kultur, med hovedmålgruppene samiske barn og unge, og Lulesamisk Uke er en viktig del av dette arbeidet, sier Paulsen.

Finansiering

Uka har blitt arrangert fire ganger tidligere, og har også rukket å komme inn på fast post i budsjettet til Sametinget. Arrangementet er også finansiert av søkerbaserte midler og egenandeler og har blant annet fått støtte fra Nordland fylkeskommune, Sparebank1 Nord Norge og Tysfjord kommune.

– Vi ønsker at vårt arrangement skal være en arena hvor lulesamiske barn og ungdom kan få være seg selv uten et press fra storsamfunnet, og at kunnskap om lulesamisk(e) tradisjoner, språk og kultur videreføres fra generasjon til generasjon, sier Odd Levi Paulsen, som oppfordrer alle med interesse for det lulesamiske om å ta kontakt.

Det kan gjøres til styreleder Viktor Inge Paulsen på telefon 952 95 985.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Søker ny prosjektleder til lulesamisk aktivitetsuke" på Facebook





Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.