SENTRALE personer i Hamarøy historielag. Bak f.v. “altmuligmann” Lars Arild Johansen, leder Idar Sørensen, styremedlem Einar Skogly, styremedlem Stig Solberg og årbokredaktør Roald H. Finvik. Foran f.v. styremedlem Gunlaug Nilsen (ny), Gunni Sivertsen fra valgkomiteen og styremedlem Michal Bye.

Stadig flere medlemmer

- Medlemstallet har økt formidabelt i løpet av 2011, kunne leder i Hamarøy historielag, Idar Sørensen, opplyse på lagets årsmøte like før påske.

Publisert
22. april, 2012 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 22. april, 2012 klokken 08:00
Oppdatert: 19. april, 2012 klokken 21:04
næringsliv
Lokalavisa NordSalten AS

Lokalavisa NordSalten AS

Lokalavis for Steigen, Tysfjord og Hamarøy.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Historielaget hadde imponerende 175 medlemmer ved årsskiftet, og det gjør den driftige foreningen til en av Hamarøys aller største. 2011 har vært et år med brukbar aktivitet; styret har behandlet 22 saker i løpet av året og laget har påtatt seg en betydelig rolle i et større fotoprosjekt som nå er i startfasen. Prosjektet skal sørge for å registrere, identifisere og digitalisere gamle Hamarøy-bilder, og er et samarbeidsprosjekt mellom historielaget, kommunen, Nordlandsmuseet, NAV Hamarøy og Hamarøy Vekst AS.

- Alle bilder skal etterhvert gjøres tilgjengelig for folk, i digitalt format, kunne leder Idar Sørensen fortelle de nærmere 20 fremmøtte på årsmøtet.
Hamarøy historielag investerer betydelige beløp i fotoprosjektet. Og det har foreningen råd til. Regnskapet for 2011 viser et resultat før skatt på 56.000 kr, og foreningen har i løpet av årene opparbeidet seg en formue på hele 440.000 kr, først og fremst gjennom salg av Årbok for Hamarøy.
- Og noe av dette vil vi bruke på gode tiltak, som fotoprosjektet, fortalte Idar Sørensen.
Laget har i løpet av blant annet støttet lokale  bokprosjekter, skoleturer med Hvite busser og arrangert et par svært vellykkede medlemsturer i løpet av 2011.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Stadig flere medlemmer" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.