Mange av pionerene var til stede da den nye, flotte “kraftboka“ ble presentert. Foran initiativtaker Ronald Jakobsen og forfatter Karianne Sørgård Olsen.

Strømeventyr i bokform

Det er garantert mange bøker som i disse dager pakkes pent inn i julepapir i Nord-Salten. Aldri har det vært så mange lokale utgivelser å velge mellom. Denne uka kom også boka om "kraftkaran" på markedet.

Publisert
20. desember, 2011 klokken 08:13

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 20. desember, 2011 klokken 08:13
Oppdatert: 20. desember, 2011 klokken 08:14
Strømeventyret
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser


Det var Ronald Jakobsen, montør i Nord-Salten Kraft AS, som for et par år siden tok initiativet til å få samlet inn alle historiene, anekdotene og fotografiene fra kraftlagets og strømforsyningens barndom. Han allierte seg med Karianne Sørgård Olsen og Segelfoss Forlag, sammen har de reist rundt og snakket med pionerene fra anleggstiden og mange andre som opplevde det som betegnes som et rent eventyr; da strømmen kom til Nord-Salten. Støtte fra velvillige sponsorer, naturlig nok mest fra Nord-Salten Kraft, har så ført frem til ukens bokutgivelse "Strømeventyret". Det er blitt en tiltalende, folkelig og lettlest bok på 100 sider, illustrert med mange interessante og artige fotografier. Teksten er Karianne Sørgård Olsens. En oppgave forlagsredaktøren har kommet svært godt fra. Man lar seg umiddelbart engasjere og sjarmere av de historiene som formidles, av slitet og strabasene, av skuffelser og store forventninger, men ikke minst av alle de artige episodene som "kraftkaran" har fortalt.
Den flotte boka ble presentert under en hyggelig sammenkomst på Hamarøy Hotell forrige mandag ettermiddag. Her var en rekke av pionerene og informantene tilstede, "ranke som strømstolper, og med linjenett i ansiktet som forteller om et langt liv", som det heter i boka.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Strømeventyr i bokform" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.