Her er sokneprestene Heidi Frich Andersen og Per Grunnet sammen med biskop Tor Berger Jørgensen på trappa foran kapellet med styremedlemmene Eli Harildstad, Reidun Adolfsen, Anne Robertsen (leder) og Jan Isaksen bak. Til høyre Ole-Johannes Moe som leste ord for dagen.

Vellykket jubileum

Det ble et både vellykket og verdig 100-års jubileum for Leinesfjord kapell sist søndag.

Publisert
18. oktober, 2012 klokken 08:31

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 18. oktober, 2012 klokken 08:31
Kapellets historie
Aasmund Gylseth fortalte kapellets historie ført i pennen av Bjørn Erik Stemland.
Barnesang
Kapellets Barneklubb sang og danset for et 80-tall publikum.
opplevelse

Istoppen i Helldalen

Star Star Star Star Star

Klatringen går bratt oppover og merkingen er tidvis dårlig. Helldalisen virker utilnærmelig der isbeen storslått ruver i 1351 meters høyde.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


Vel 80 personer - faktisk overraskende få, mente mange - fikk med seg gudstjenesten i der biskop Tor B. Jørgensen holdt prekenen. Han minte i starte om det har skjedd store endringer på disse 100 årene, ikke minst i kirka.

- Dersom noen for 100 år siden hadde sagt at vi kom til å få kvinnelige prester i kirken ville folk ledd høyt. Nydelig underholdning av kulturskolebarn med trompet og saksofon, slik vi har hatt her i dag - og at kirkelyden til og med klappet etterpå, ville også ha vært uhørt for 100 år siden, sa biskopen blant annet.

Gudstjenesten startet nemlig med en trompetfanfare av Eva Hansen, sang av barneklubben, og at barn fra kulturskolen spilte.  Det hele ble avsluttet med nattverd og kollekt-innsamling, til kapellet.

Men aller først ønsket sokneprest Heidi Frich Andersen jubileumsgudstjenesten med en kort orientering om dagen. Etterpå var det festmiddag på Steigen Vertshus med underholdning, og der blant annet Aasmund Gylseth leste opp kapellets interessante historie som Bjørn Erik Stemland har forfattet, etter grundig etterforsking, sammen med en bildeserie som Vegard Danielsen styrte visningen av.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Vellykket jubileum" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.