Illustrasjon

Venter på venterom

Reisende med ferge og hurtigbåt mellom Kjøpsvik og Drag må stå ute i kulda å vente på videre korrespondanse med buss, da det er mangel på venteromtilbud.

Publisert
24. desember, 2011 klokken 08:00

Journalist
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Karoline O. A. Pettersen
karolinepet@gmail.com
Publisert: 24. desember, 2011 klokken 08:00
Oppdatert: 22. desember, 2011 klokken 21:09
næringsliv
Nettintro ANS

Nettintro ANS

Nettintro utvikler internettapplikasjoner, og vårt hovedprodukt er en publiseringsplattform for små og mellomstore nettsider.

Din bedrift her?Flere bedrifter

- Det er frustrerende at det ikke er noe sted å gjøre av seg når man kommer med både ferge og hurtigbåt på tidligmorgenen, og må vente rundt tre kvarter på buss videre til Bodø, sier Kristian Larsen fra Kjøpsvik.

Larsen er en av dem som ofte må ta turen inn til Bodø, og som benytter seg av kollektivtrafikken. Da kommer han enten med hurtigbåt eller ferge som begge er på Drag i syvtiden på morgenen, og bussen videre til Bodø går halv åtte. Noe som gjør at en må slå i hjel tid på Drag i vinterkulden.

- Jeg kjenner til mange som er frustrert over dette, og jeg skulle ønske at det nye huset som blir bygget for Torghatten Nords ansatte her på kaia, også kunne blitt tilgjengelig som venterom.

Slik ordningen er i dag, skal Kroverten Mat og Grillhus fungere som venterom for de reisende med ferga, under sine åpningstider. Statens vegvesen har ansvar for venterom ved fergeleier, mens ved hurtigbåtkai er dette et kommunalt ansvar.

Kroverten Mat og Grillhus har en avtale med Statens vegvesen og får et tilskudd på åtte tusen kroner i måneden for å holde kroa åpen som venterom mellom klokken elleve på morgenen til klokken elleve på kvelden, samtlige dager i uka.

- Dette er avtalen vi har med Statens vegvesen, og vi kan ikke sørge for å holde åpent utenom åpningstidene uten å få betalt for det, sier Kjell Klingan ved Kroverten.

Kjell Ellingsen som ekspederer hurtigbåten, står som eier av det nye bygget som skal huse Torghatten Nords ansatte når de er på jobb. Han har lagt opp huset slik at ett av rommene kan brukes til venterom, med toalett, slik at samtlige reisende kan benytte seg av dette, men det vil ikke skje uten at Ellingsen får støtte til denne driften. Rommet vil bli brukt til kontorer om venterommet ikke blir en realitet.

- Jeg har til nå drevet dugnad med å holde ei lita bu nede på kaia åpen, som egentlig er beregnet på skoleelevene som kommer med båt fra Musken. Men jeg har ikke hatt hjerte til å la andre ventende stå ute i kulda å fryse, og har holdt den åpen også for dem, sier Ellingsen.

Den lille bua på kaia har dessuten verken elektrisk varme eller toaletter, og ble for kort tid siden gjort hærverk på, noe som har medført at den måtte holdes stengt over en periode.

Per Hansen ved Statens vegvesen, som sitter med ansvaret for denne strekningen, har ikke vært kjent med at ventetiden på morgenen har vært et problem for reisende, men sier at de nå på bakgrunn av denne saken vil prøve å finne en løsning.

- Jeg kan ikke si noe konkret om hva denne løsningen vil innebære, og vi har en kontrakt med Kroverten å forholde oss til, men vi vil se på saken og vurdere alle muligheter, sier Hansen.

Kristian Larsen mener at hele systemet med venterom per i dag er uholdbart og at det ikke bare er på morgenen en står uten venterom.

- Også på formiddag og kveldstid har jeg opplevd at kroa har holdt stengt til tross for at det skulle vært åpent, og en føler seg heller ikke helt ønsket der om en ikke kjøper noe, sier Kristian.

Klingan ved Kroverten mener selv at løsningen fungerer godt, og at de holder åpent når de skal holde åpent.

Lokalavisa har ikke lykkes i og komme i kontakt med Tysfjord kommune angående venterom for hurtigbåtreisende.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Venter på venterom" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.