Marie Finvik, her med sønnen Halvard på tre år, vil gjerne være en besøksvenn for de som føler seg ensomme og vil ha noen å prate med eller gå tur med.

Vil være en besøksvenn

Hun har lenge gått og grublet på hvordan hun kan gjøre det, for Marie Finvik på Ulvsvåg ønsker å hjelpe ensomme, og vil gjerne tilby å være en samtalepartner i hverdagen for de som ønsker et besøk.

Publisert
09. oktober, 2014 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 09. oktober, 2014 klokken 08:00
opplevelse

Istoppen i Helldalen

Star Star Star Star Star

Klatringen går bratt oppover og merkingen er tidvis dårlig. Helldalisen virker utilnærmelig der isbeen storslått ruver i 1351 meters høyde.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Hun ser for seg en slags besøkstjeneste med et tilbud for mennesker som av ulike grunner føler seg ensomme og ønsker mer kontakt med andre.

– Jeg tror det er flere som gjerne kunne tenke seg en fortrolig venn å snakke med. Jeg kan gjerne stikke innom på en kaffe og en prat, hvis det kan bidra til å gjøre hverdagen lettere. Ensomheten kjenner ingen alder, og det finnes ensomme blant både eldre og yngre, tror Finvik.

Hun har fulltidsstilling ved HT SAFE, men går turnus med flere fridager midt i uka og fri på formiddagene når hun går ettermiddagsvakt, så tid har hun for de som er interessert.

–Jeg har lenge tenkt på hvordan jeg kan gjøre det, og enda er det flere ubesvarte spørsmål, forteller Marie., som gjerne tar imot tilbakemeldinger på hvordan en slik tjeneste kan organiseres og gjennomføres på en god måte. For mange kan nettopp det å være sammen noen timer med et annet menneske være en god medisin. Rundt om i landet finnes det flere tusen frivillige besøksvenner som besøker mennesker både i private hjem og på institusjoner.

– Det er selvfølgelig opp til den som får besøk til å bestemme hva vi kan gjøre, om det er å gå tur eller utføre andre sosiale aktiviteter, eller bare treffes for å prate. Jeg tror en ukentlig kaffekopp eller tur sammen med en besøksvenn kan være en god ting for mange.

Marie Finvik understreker at det ikke handler om medisinsk hjelp eller vaktmestertjenester, men rett og slett et sosialt treff.

–Men jeg kan også ta med vedkommende på kafébesøk eller andre besøk eller være en følgesvenn til et ærend i byen, sier hun.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Vil være en besøksvenn" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.