Kartlegger unges helse i Hamarøy

Helse«Ungdata» er en spørreundersøkelse for elever i ungdomsskolen og videregående skole som tar sikte på å kartlegge den lokale oppvekstsituasjonen i et folkehelseperspektiv.

- En viktig undersøkelse som skal følges opp med tiltak hvis det viser seg nødvendig, sier koordinator i Hamarøy, Ingrid Kjevik.

Men minst 19 ungdommer faller utenfor undersøkelsen.

 

Harmonisk helaften på Tranøy

HelseDet er godt for kroppen, godt for sinnet, godt for sjelen og beskrives av deltagerne som både sosialt og terapeutisk.

Yogakursene hos Regina Verena Stier på Tranøy er så populære at hun har satt opp ventelister.

MS-syke Anita Pettersen betaler en halv million fra egen lomme

HelseTil Mexico for å bli frisk

Firebarnsmor og bestemor Anita Pettersen (45) fra Innhavet kjemper en innbitt kamp mot tida. Med diagnosen MS har hun ingen tid å miste og er nå klar for å reise til Mexico for egen regning for å bli frisk.

God tannlegedekning

HelseDet er lenge siden Steigen har hatt et slikt tannelgetilbud; nå kan alle få utført det meste av tanbehandling ved den lokale offentlige tannklinikken.

- Ja, vi utfører det aller meste innenfor tannbehandling. Alt fra rotfylling til å sette på krone- og bro, sier Josefine Falch-Folland (29).

Les mer i papiravisa eller eAVis

Klar til innsats?

HelseSteigen Røde Kors hjelpekorps søker flere medlemmer og mener det kan være nettopp deg. Laget har per dags dato rundt femten aktive medlemmer, som hver fjortende dag samles i korpshuset på Furulund. Leder Arne Willy Hansen, presiserer at det å være medlem i Steigen Røde Kors, ikke trenger være veldig tidkrevende, og at det du får igjen ved å delta, helt klart veier opp.
- Vi er ikke nødvendigvis ute etter dem som kommer hver fjortende dag på øvelse, men vi ønsker utvide korpset vårt, for å stille sterkere når hendelser som trenger oss, er en realitet, sier Hansen.

Les saken i papiravisa eller eAvis

Kampen mot skjønnhetstyranniet

HelseRetusjering av reklamefoto fjerner alle ”skjønnhetsfeil” og spor av levd liv. De færreste av oss lever opp til idealene som skapes, jenter og kvinner er villige til å gå stadig lengre i jakten på det ”perfekte” utseendet. Det kan få konsekvenser for helsen deres.

Hamarøy og Innhavet Sanitetsforeninger inviterer til åpent møte i helsesenterets kantine om temaet torsdag 5. februar klokka 19.

Brannmenn viktige førstehjelpere

HelseBrannmannskaper i Kjøpsvik har blitt kurset i å vurdere bevissthet, sjekke pust, sjekke oksygeninnhold i blodet, forebygge varmetap, gjennomføre livreddende førstehjelp og formidle trygghet. Brannmannskapene er en viktig medspiller for å gi livreddende og supplerende hjelp til ambulansetjenesten i kommunen.

Les saken i papiravisen eller e-avis

Et nyttårsforsett utenom det vanlige

HelseKaroline Marie Kristensen (18) drømmer om å jobbe innenfor helsevesenet, slik at hun kan hjelpe andre. I februar har hun vært skadefri i ett år og hennes nyttårsforsett er å ”stay strong” og la være å skade seg selv.

Les saken i dagens papiravis eller e-avis

Kommunens kriseteam

HelseDet kommunale kriseteamet i Hamarøy har hatt sitt første møte på nyåret. Nyvalgt leder er helseøster Aid Bredal Olsen, som sammen med resten av teamet står klare til å håndtere eventuelle kriser, for å bistå nødetatene og bidra til at de som er berørt av en krise, får den hjelpen de trenger.

Les mer i fredagens avis, i papirutgaven eller e-avis

Røykfri kommune

PolitikkHelseSteigen formannskap vedtok onsdag å anbefale overfor kommunestyret at Steigen kommune skal innføre tobakksfri skole- og arbeidstid med virkning fra 1. januar 2015, med tilhørende reglement.


Neste side

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.