Alle deltakere for helsearbeiderfaget i Yrkes NM 2010. Julie Mari og Rannveig midt i bildet.

Blant Norges beste

Julie Mari Fure (20) fra Leinesfjord i Steigen og Rannveig Halse fra Ballstad i Lofoten kom ikke til finalen, men er kjempefornøyde med å være blant de 15 beste helsefagarbeiderne i landet.

Publisert
21. oktober, 2010 klokken 09:01

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 21. oktober, 2010 klokken 09:01
Oppdatert: 21. oktober, 2010 klokken 11:49
Semifinale
Team Nordlandssykehuset under semifinalen. På bildet er deltakerne, pasientene og to dommere. Foto Veronica jacobsen.
Med diplom
To stolte deltakere har mottat deltaker diplom og medalje. F.v. Julie- Mari Fure og Rannveig Halse. Foto: Veronica Jacosen.
næringsliv
Petas-Design

Petas-Design

Utvikling og utforming av reklame, markedsføring, profilering og visuell kommunikasjon innenfor trykte og digitale medier.

Din bedrift her?Flere bedrifter


Det ble nemlig resultatet av deltakelsen i Yrkes-NM i Olympiaparken på Lillehammer denne uka der 250 lærlinger fra hele landet var samlet for å konkurrere i 28 forskjellige fag. Julie og Rannveig, som er nyutdannet som helsearbeidere etter to års læretid på sykehuset i Bodø, er fornøyde med egen innsats i mesterskapet.
- Vi skulle pleie to pasienter – som ble spilt av skuespillere, på best mulig måte. Det var et ektepar der mannen led av Parkinson og kona hadde brystkreft med spredning til hodet. Og vi gjorde vårt beste. Etterpå sa juryen at nivået aldri hadde vært så høyt som i år, så alle burde egentlig ha kommet til finalen. Det var bare små nyanser som skilte oss. Men det var kjempeartig og utrolig lærerikt og å få være med på dette. Vi blir tryggere på at vi kan faget vårt, og så var det artig å se hvordan andre taklet den samme oppgaven. Det var også stilig at kronprinsesse Mette Marit åpnet det hele, sa en glad og fornøyd Julie Mari Fure på telefon fra Lillehammer etter at resultatene ble klare tirsdag kveld.
- Det er flott å se dem som skal konkurrere. Yrkesfagene blir gitt et løft gjennom Yrkes-NM. Dette er en meget god måte å framheve yrkesfagene på. De som er flinke er med på å heve hele faget. De viser andre hva slags rollemodeller de kan være, sa kronprinsessen blant annet i åpningstalen.
Julie og Rannveig kvalifiserte seg til NM på Lillehammer etter at de vant fylkesmesterskapet i Bodø i mars, og representerte Nordland sammen med billakkerer Joakim Johnsen og bilmekaniker Kristian Thorshaug. Konkurransen startet tirsdag, og torsdag skal de dyktigste ungdommene premieres av kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Blant Norges beste" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.