Lars Roger Moe (t.v.) og Dag Robertsen går til felles sak mot stråling fra mobilmaster, som den bak dem som står på taket av rådhuset i Leinesfjord.

Felles front mot mobilstråling

Dag Robertsen og Lars Roger Moe forener sine krefter mot en felles fiende; stråling fra trådløse nettverk og mobiltelefoner.

Publisert
30. april, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 30. april, 2011 klokken 08:00
Oppdatert: 30. april, 2011 klokken 08:25
artikkel

- Det er uomtvistelig påvist at dette er et stort problem for mange, men vitenskapen bryr seg ikke. For det handler om økonomi. Store selskaper som Nokia og Eriksson legger lokk på informasjon om strålingsfaren, sier Dag Robertsen som er lokal leder for den nasjonale foreningen Folkets strålevern.
Robertsen var i sterkt fokus som aktivist da Telenor for et par år siden fikk montert en basestasjon for mobilnettet på taket av rådhuset i Leinesfjord, der han jobber.

Lars Roger Moe, som flyttet til kommunen i fjor, er også opptatt av dette.
- Et trådløst nettverk, slik mange har hjemme i husene sine, stråler like mye som rett under ei høyspentmast. Og der er det ikke lov til å bygge hus! Det sier litt. I Europa arbeides det for å fjerne mastene fra folkerike områder, men i Norge er det fritt fram.  Her blir det bare flere og flere, og de kamufleres gjerne slik at de ikke er så synlige. Det er helt meningsløst. Det legges lokk på all forskning som handler om slik stråling. I Frankrike selges alle mobiltelefoner med advarsel, og de har langt lavere grenseverdier for ståling enn Norge. Russland, Kina og Sveits har valgt grenseverdier som er en hundredel av det vi har, sier Moe.

Nå vil de forene sine krefter mot dette uvesenet, og de oppfordrer folk til å gå inn på www.stralevern.no der det finnes utfyllende informasjon om temaet. Blant annet at noen av verdens fremste forskere på mobilstråling kaller den situasjonen vi er midt inne i for verdens største eksperiment. Ingen oppvoksende generasjon har noensinne blitt utsatt for så mye stråling som våre barn blir, står det blant annet å lese der.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Felles front mot mobilstråling" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.