Kommuneoverlege Christer Hedenberg var svært takknemlig for hjertestarteren til Oppeid og Ulvsvåg - overrakt av LHL-ildsjelene Leif Tore Stenersen, Elling Ellingsen og Bjarne Nystad.

Flotte hjertegaver

Ulvsvåg fikk to hjertestartere på plass sist høst.  Nå har Oppeid fått sin, og Innhavet det samme.  Det kan de takke LHL Hamarøy for.

Publisert
15. mai, 2013 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 15. mai, 2013 klokken 12:00
folkets bilder
Båter

Båter

Foto: Janette Knutsen

Men LHL-laget sliter. Medlemstallet er halvert på få år og teller nå omtrent 20. Og ingen vil påta seg verv. Det betyr problemer nå når ikke minst mangeårig leder Leif Tore Stenersen har valgt å gi seg.

-Laget går mot en svært usikker fremtid. 30. mai skal vi ha årsmøte på kantina på Helsesenteret på Oppeid. Her oppfordrer vi flest mulig om å komme. LHL Hamarøy vil bli historie dersom vi ikke får noen til å påta seg verv.  Kanskje det er noen pårørende som kan tenke seg å gjøre en innsats, antyder Stenersen.

Også sekretær Elling Ellingsen og kasserer Bjarne Nystad er svært bekymret for lagets fremtid.

-Det ville være svært trist dersom laget må legges ned, slik det ser ut nå. Et oppegående lokalt LHL gir for eksempel muligheter for å søke midler sentralt. LHL Hamarøy har fått nærmere 400.000 kr til gode formål i kommunen opp gjennom årene, som trimløypa ved Hamarøyhallen og en masse utstyr til treningsrommene både på Oppeid, Skutvik og Innhavet,  sier Nystad.

– Og medlemmer i LHL prioriteres på Feiring- og Glitreklinikken, som for øvrig nå skal slås sammen og bli en stor klinikk på Gardermoen, forteller Elling Ellingsen.

At laget nå velger å bruke over 30.000 kr til hjertestartere imponerer ikke minst kommuneoverlege Christer Hedenberg.

- Jeg er full av beundring for den innsatsen som legges ned av frivillige foreninger og organisasjoner.  LHL og sanitetsforeningene i kommunen har gjort en fantastisk jobb opp gjennom årene. Det er bevegende og til stor hjelp. Kommunen burde være svært takknemlig.  Jeg vet ikke helt om disse ildsjelene har fått den takken de fortjener, sier Hedenberg.

Ambulansene i kommunen er utstyrt med hjertestartere.  Men ellers har det vært dårlig stelt.  Ulvsvåg har fått, takket være representanter for næringslivet på stedet, NSK og Nord-Salten Auto AS.  Og nå har altså både Oppeid og Innhavet blitt tryggere steder å være ...  På Oppeid er hjertestarteren plassert på Helsesenteret, på Innhavet vil den få en sentral plassering på Hamarøy hotell. Begge steder med døgnåpen tilgang dersom uhellet skulle være ute.

-Og de er selvinstruerende og svært enkel å bruke, sier Leif Tore Stenersen.

Også på Drag?

Også Drag kan få sin hjertestarter på plass i løpet av kort tid - på Dragstunet.  Det er Albert Fagernes på Tysfjord Asvo som har tatt initiativ og har kontaktet næringslivet på stedet om å delta i et spleiselag. Så langt skal det være kommet inn omlag 10.000 kr av de 15.000 som en hjertestarer koster.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Flotte hjertegaver" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.