Gå en tur i lunsjen eller bli med på noen av de andre organiserte aktivitetene som foregår kommende uke. Det oppfordrer fysioterapeut i Hamarøy kommune, Randi Berglund og frisklivsveileder Lene Øverkil.

Folkehelse hele uka

Kommende uke settes det fokus på folkehelse i Hamarøy og du har mulighet for å bli med på blant annet trugetur med varaordføreren, skitur med ordføreren, gratis spinningstime klokka 06.45 eller hva med spa og velvære for deg som bor eller jobber ved sykehjemmet? Noe for enhver smak med andre ord.

Publisert
23. februar, 2013 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 23. februar, 2013 klokken 08:00
Oppdatert: 22. februar, 2013 klokken 09:14
artikkel

Det er Folkehelseavdelingen ved Nordland Fylkeskommune som ønsker å fremme og synliggjøre alt det flotte folkehelsearbeidet som blir gjort i Nordland, og har derfor oppfordret alle kommunene til å delta i markeringen av "Folkehelseuka 2013".

– Vi ønsker å benytte folkehelseuka til å sette fokus på folkehelse, bevisstgjøre og å synliggjøre alle de gode folkehelsetilbudene som finnes i kommunen og i lokalmiljøet. Det er mye godt folkehelsearbeid som gjøres blant frivillige lag og foreninger, sier frisklivsveileder Lene Øverkil og fysioterapeut Randi Berglund. De står sammen om koordineringen av uka og alle idrettslag har fått invitasjon til å komme med aktiviteter.

Og god folkehelse, det er også god trivsel. Derfor blir det både kulturkafé i helsesenterets kantine med god mat og gratis musikk, filmpremiere med filmen Victoria på Hamsunsenteret og skiskyting på Ulvsvågskaret. For å nevne noe.

– Folkehelse er så mangt. Sosiale møteplasser og kultur er også viktig. Vi håper og tror det er noe for alle aldersgrupper. Det er spesielt artig at politikerne engasjerer seg, sier Øverkil og Berglund.

De kan by på gratis prøveuke på Frisklivssenteret Hamarøyhallen.  Mandag blir det oppstartsgruppe for barsel/gravide/småbarnsmødre med gjennomgang av styrkeøvelser for mage, rygg, kjerne og bekkenbunnsmuskulatur og på ettermiddagen samme dag, samt onsdag, blir det gratis treningsveiledning med fysioterapeut i treningssenteret.

– Vi ønsker folk velkommen innom for råd og veiledning av fysioterapeut for trening, treningsprogram eller tips til hvordan trene hjemme/ute. Dette kommer til å bli en fast gratis ordning utover hver onsdag, forteller fysioterapeut Berglund.

Det blir også morgenspinning og onsdag deltar frisklivssentralen på skitur med Nord-Salten turlag på Ulvsvågskaret. Her blir det bål ved gapahuken, kaffe, saft og varm turmat serveres. Men folkehelse er så mangt og Øverkil og Berglund oppfordrer også bedriftene om å engasjere seg i folkehelseuka.

– Gå tur i lunsjen eller finn på noe annet. Enkle tiltak er også bra og vi oppfordrer alle til å sette fokus på folkehelse denne uka, smiler de to.

– Det er nesten ingen grenser for hva slags aktivitet det kan være, sier Øverkil.

Og Lokalavisa oppfordrer folk om å sende inn bilder fra sitt folkehelseengasjement denne uka.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Folkehelse hele uka" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.