Panelet besto av fra venstre Maria Johansson, Vegard Danielsen, Anne Karin Forshei, Aynur Ablet, Hildur Lund, Fred Eliassen og Ingvild Laxaa.

Folkehelse i praksis

Folkehelsedagen som ble arrangert i Leinesfjord sist lørdag var folkehelse i praksis. Det ble en møteplass for både lag og foreninger og kommunens befolkning.

Publisert
27. april, 2012 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 27. april, 2012 klokken 12:00
Oppdatert: 26. april, 2012 klokken 21:39
Folkehelse ute
Sverre Henriksen i Barnas turlag og Marit Hansen i ungdomsutvalget til Steigen jeger- og fiskerforening er skjønt enige om at veien til god folkehelse finnes ute i vår vakre og allsidige natur.
Sport
Sport er også folkehelse - ikke minst som trivselsfaktor. Her er det medlemmer i Steigen Taekwondo som viser sine kunster.
næringsliv
Coop Steigen SA

Coop Steigen SA

Avd. Leinesfjord- tlf. 757 78 103
Avd. Leines- tlf. 757 78 434
Avd. Nordfold- tlf. 757 79 108

Din bedrift her?Flere bedrifter


Mye folk, mange lag og foreninger og stor aktivitet preget denne fine lørdagen i Leinesfjord. Lagene markerte seg godt med fine stands, og det var stort mangfold, selv om noen påsto at mange lag ikke hadde fått invitasjon. Til det svarte folkehelsekoordinator Maria Johansson under paneldebatten at de hadde sendt invitasjon til alle lag og foreninger de hadde adresse til, og i tillegg var det satt oppslag på alle dagligvarebutikkene. Men dette blir nok gjentatt, så sjansen til å vise seg fram er fortsatt til stede. I gangen til biblioteket var forslagene til logo som skoleelevene hadde laget utstilt, og folk fikk anledning til å stemme på dem. En jury skal senere avgjøre hvordan logoen skal se ut, men de 36 tegningene og folkets mening blir retningsgivende.

- Det kan godt hende at vi tar utdrag fra flere tegninger, og da blir premien - et gavekort på 1000 kroner, delt mellom forslagsstillerne, sier Anne Sofie Skogvold som leder FRISK-prosjektet.

Etter at Maria Johansson hadde orientert om folkehelsesituasjonen i Steigen ble det lagt opp til paneldebatt med politiker Fred Eliassen, fagkoordinator Vegard Danielsen, kommuneoverlege Anne Karin Forshei, Hildur Lund fra eldrerådet, Aynur Ablet som flyktning og 15 år gamle Ingvild Laxaa som representerte ungdommen i panelet. Erling Hekneby ledet debatten på en ypperlig måte, og fikk etter hvert publikum engasjert. Debatten ble interessant, men den avsatte tiden var for kort, og Hekenby burde kanskje ha prioritert å la stemmene til ungdommen og flyktningen komme fram, stemmer vi ikke hører så ofte.

En ting er i alle fall sikkert: Dette blir gjentatt, og kanskje et årlig treffpunkt med godt innhold.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Folkehelse i praksis" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.