Vivi Rødseth (t.v.), leder i Mental Helse Steigen Sølvi Berg og Laila Aunan i full gang med baking av smultringer. Dette er innspurten i en større bakeaksjon fra Mental Helse til Steigentunet.

Fra Mental Helse til Steigentunet

Mental Helse i Steigen har gitt en skikkelig julegave til Steigentunet. De har bakt hundrevis av julekaker som ansatte og beboere kan kose seg med i jula.

Publisert
16. desember, 2006 klokken 10:14

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 16. desember, 2006 klokken 10:14
Vivi Rødseth viser størrelsen på en "stamp". Det går mange kokosmakroner i en slik.
næringsliv

De har fått ingrediensene fra Steigentunet, men alt arbeidet har medlemmer og frivillige tatt seg av. Primus motor Vivi Rødseth har en gang tidligere bakt julekaker til Steigentunet sammen med Karin Skram, men denne gangen var det Mental Helse som på et styremøte i høst bestemte seg for å ta denne oppgaven. Og den har de tatt skikkelig.

-Vi har bakt et par stamper med krumkaker, et par stamper kokosmakroner, et par stamper Tyske skiver (rutemønstrete kaker), 220 tynnlefser og i dag blir det vel rundt 400 smultringer, forteller Vivi Rødseth, Sølvi Berg og Laila Aunan som står for dagens bakst.

Og alt foregår på kjøkkenet til Mental Helses nye tilholdssted i Leinesfjord; Nordlandshuset like ved Steigentunet. Her har også et stort antall frivillige vært innom for å delta i arbeidet, blant annet med smøring av lefser.

- Hadde vi ikke hatt dette huset ville vi ikke kunne tatt på oss en slik oppgave. Det er så koselig her og vi har det kjempetrivelig, drikker kaffe og prater om alt mulig, samtidig som vi gjør en velgjerning for de eldre. Vi vet at de ikke har kapasitet til julebaksten på kjøkkenet til Steigentunet, derfor tar vi den, sier de driftige damene.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Fra Mental Helse til Steigentunet" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.