Prosjektleder i Salten Friluftsråd, Bjørn Godal.

Friluft i fokus

Salten Friluftsråd er i gang med et spennende prosjekt i Nord-Salten. Allerede til sommeren vil vi kunne se synlige resultater ute i naturen, samt kunne benytte oss av markerte løyper og stier «på tur i Hamsuns rike».

Publisert
24. november, 2011 klokken 08:00

Journalist
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Karoline O. A. Pettersen
karolinepet@gmail.com
Publisert: 24. november, 2011 klokken 08:00
Oppdatert: 29. november, 2011 klokken 14:05
næringsliv
Petas-Design

Petas-Design

Utvikling og utforming av reklame, markedsføring, profilering og visuell kommunikasjon innenfor trykte og digitale medier.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Foreløpig er det Tysfjord, Sørfold og Hamarøy som deatar i prosjektet, hvor sistnevnte kommune gjorde et vedtak på deltakelse under kommunestyremøte i forrige uke.
- Vi har tre overordnede mål med prosjektet, og de går som strategier under stikkordene; folkehelse, reiseliv og bolyst, sier prosjektleder i Salten Friluftsråd, Bjørn Godal.
Folkehelse og turisme. Formålet er å jobbe for økt fysisk aktivitet blant innbyggerne, med mål om bedret folkehelse, samt øke bolyst og regionens attraktivitet for egne og tilreisende turister. Dette skal gjøres ved å blant annet få etablert en felles profil for skilting og merking av vandrings- , sykkel- ski-, ro- og padleløyper i Hamsuns rike.

Det satses på å etablere to til tre turløyper i hver kommune hvert år i prosjektperioden på fire år. Herav ønskes det og la en eller to av løypene være «barnas turløype» med overnattingsmuligheter og et forum for å lære mer om naturen og stedet.


Et samarbeid mellom flere.

Friluftsrådet er i samarbeid med selve kommunene, og med reiselivsaktører som Hamarøy Hotell og Kobbelv Vertshus. Nordland fylkeskommune er allerede inne som én av samarbeidspartnerne, og prosjektgruppen jobber for flere.

- Vi vil fokusere på litt forskjellige tiltak under de forskjellige områdene; lett tilgjengelige løyper for «hvermann», mens det kanskje satset på litt mer utfordrende løyper med eksepsjonell utsikt og natur, som skal tiltrekke turister, samt skape gode opplevelser og økt trivsel blant de som bor her, sier Godal. Steigen har hatt god erfaring fra et lignende samarbeid med Din Tur, som har merket flere løyper over hele kommunen dette siste året.
- Samarbeidet med Din Tur, har vært svært effektivt. Vi har samtidig hengt med på prosjektet til Salten Friluftsråd, men har kommet frem til at vi ikke kan gi full gass her samtidig med Din Tur, sier næringssjef i Steigen kommune, Per Løken.
- Vi har imidlertid sagt at vi vil holde kontakten og delta i det som er naturlig for oss og som grenser opp mot oss, tilføyer han.
Den «ferskeste» deltakeren. I Hamarøy er kultur- og næringssjef Hilde Fredheim, godt fornøyd med å få være med på prosjektet, og hun mener dette er en fin sjanse til også å vedlikeholde og opprettholde løyper som allerede er etablert i regi av blant annet Fotefar mot nord og Skulpturlandskap Nordland.
- Vi skal nå danne oss en oversikt over hva som finnes, og hvor folket mener det bør etableres løyper, sier Fredheim.
- Det er et kjempespennende prosjekt, og for Hamarøy som ønsker å være en folkehelsekommune, er det et flott tiltak, tilføyer hun.
Rådmannen i Hamarøy, Elin Eidsvik har også stilt seg svært positiv til prosjektets formål og legger spesielt vekt på at dette kan bidra til økt bolyst, noe hun også mener går under folkehelsestrategien.
Selv om prosjektet først og fremst skal finansieres med eksterne midler, som; tippemidler, partnerskapsmidler, friluftsmidler og tilskudd/ bidrag fra næringslivet, vil Hamarøy kommune mest sannsynlig nå gjøre en omprioritering av andre midler på næringsbudsjettet, til øremerking for dette prosjektet.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Friluft i fokus" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.