Ønsker flere med på laget. f.v: Marit Vardehaug, Bente Haukås, Vanja Skogvoll, Reidar Hansen, Torill Heimdal og Gerd Inger Øksnes. Latteren satt løst hos denne gjengen som ønsker å skape et to dagers arrangement på Finnøya 10. og 11. oktober.

Mental Helse danner interkommunalt lokallag

Mental Helse er i gang med å etablere et felles lokallag for de tre kommunene i Nord-Salten. Ett av målene er å få til et arrangement på verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober.

Publisert
08. august, 2008 klokken 12:04

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 08. august, 2008 klokken 12:04
opplevelse

Istoppen i Helldalen

Star Star Star Star Star

Klatringen går bratt oppover og merkingen er tidvis dårlig. Helldalisen virker utilnærmelig der isbeen storslått ruver i 1351 meters høyde.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Lederne for psykiatrien i Steigen, Tysfjord og Hamarøy inviterte til åpen idemyldring på Innhavet denne uka. Noen få møtte, men initiativet var det ingen ting å si på, det haglet med ideer og latteren satt løst. – Dette er det morsomste møtet jeg har vært med på, gliste Reidar Hansen fra Drag.
 

- Vi ønsker å få til et felles styre. Det er ofte marginalt innad i hver kommune, og gjennom å stå sammen vil det være bedre å få til gode tjenester i kommunene, sa leder for psykiatrien i Hamarøy kommune, Bente Haukås. Sammen med ”kollegaene” Vanja Skogvoll i Tysfjord kommune og Marit Vardhaug fra Steigen står verdensdagen for psykisk helse først på dagsorden. Og det er tydelig at det er et behov for arenaer hvor folk kan møtes.

- Vi ønsker å møtes, ha noe i lag med andre og ha noe å se frem til, sa Torill Heimdal, som skryter av det kommunale apparatet i Hamarøy som har fungert godt for hennes del. Sammen med Gerd Inger Øksnes har de to møttes jevnlig for sosialt hygge og samtaler sist vinter, men begge ønsker de seg et større nettverk.

- Det er verst på ettermiddagen og i helga. Da sitter man ofte alene og det er ikke alltid så enkelt å møte andre som er opptatt med sitt, sier Øksnes.
 

I dag har hver kommune sitt eget lokallag, men gjennom et interkommunalt samarbeid håper man på å få til både større slagkraft overfor bevilgende myndigheter og også å kunne skape gode arenaer for brukerne.

- I Tysfjord har vi blant annet hatt ulike utflukter, både til Sverige og til Polar Zoo i Bardu. Det var kjempefint og trivelig. Og bare det å sitte ned ved et vann, tenne bål og være ute gir god energi, sier Reidar Hansen. 
 

- Gjennom et felles lokallag for de tre kommunene håper vi på å være en høringsinstans og operere som et brukerråd for kommunene, uttrykte Marit Vardehaug.
 

Tema for verdensdagen for psykisk helse i år er ”Livet går opp og ned – snakk om det”. Organisasjonen Mental Helse jobber sammen med Helsedirektoratet for å inspirere til arrangementer og markeringer over hele landet denne dagen. I fjor var temaet ungdom og psykisk helse, i år er det den voksne delen av befolkningen som er målgruppen. Mental Helse er landets største bruker- og interesseorganisasjon innenfor psykiske helsevern. Organisasjonen har idag 9.000 medlemmer, fordelt på fylkeslag i alle landets fylker og 250 lokallag i hele landet.
 

Så langt legges det opp til et åpent arrangement ved Finnøy Gamle Skole, (24 km fra Innhavet) fredag 10. og lørdag 11. oktober. Det ble foreslått både natursti med ulike innslag underveis, garnfarging, båt – og fisketurer samt å innhente foredragsholdere. Neste møte vil være torsdag 4. september, og er du interessert i å være med å arrangere eller har ideer så ta kontakt med lederen i din kommune.

 

Vanja Skogvoll Tysfjord kommune tlf 92 03 23 57

Marit Vardehaug Steigen kommune tlf  90 84 97 60

Bente Haukås Hamarøy kommune  tlf 97 16 57 72


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Mental Helse danner interkommunalt lokallag" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.