Kate Wiiks nyeste tilbud innen denne type behandling er koreansk håndakupunktur. Her viser hun en plansje der kroppens mange deler er lokalisert på spesielle steder i hånden, med "innmaten" i håndflaten og ryggsøylen på håndbaken.

Mer alternativ behandling

Nå kan man få behandling for sine plager med akupunktur, hypnoterapi og koreansk håndakupunktur i det nye Helse-torget i Leinesfjord.

Publisert
05. mars, 2008 klokken 14:16

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 05. mars, 2008 klokken 14:16
Kate Wiik med bevisene på at hun er utdannet innen akupunktur og hypnoterapi. Totalt har hun minst 5 års utdannelse i alternative behandlingsmetoder.
Her skal Kate Wiik være to dager i uka for å gi alternativ behandling til sine kunder.
næringsliv

Der skal nemlig Kate Wiik (52) ha kundemottak to dager i uka. Hun er født på Engeløya, men har bodd i Tromsø mesteparten av livet. Hun jobbet blant annet i 12 år ved Rehabiliteringssenteret i Tromsø, et arbeid som ga henne mye innsikt. For 12 år siden flyttet hun tilbake til Engeløya i Steigen. Kate har alltid interessert seg for alternativ medisin, og begynte å studere akupunktur da hun selv ble syk. Siden har det blitt både kopping og hypnoterapi.
- De fleste har en vrangforestilling om hva hypnose er, men dette går ut på å kommunisere med det ubevisste for å få folk til å slutte å røyke, endre spisevaner og slike ting. Det meste styres jo fra hjernen.
- Har du fått noen i Steigen til å slutte å røyke?
- Jeg har ikke prøvd ut røykeslutt i Steigen, men jeg tar gjerne imot de som vil prøve. Det fordrer imidlertid at de selv ønsker å slutte. Er man ikke motivert nytter det ikke med hypnose heller. Jeg bruker også kopping, som er en gammel måte å lege sykdommer på. De snittet i huden og brukte et horn for å trekke ut det urene blodet, men slik er det ikke nå. Jeg bruker bare en glassboble med vakuum som masserer huden på det ømme punktet og øker blodtilførselen, så gjør kroppen selv resten. Og jeg kopper gjerne på akupunkturpunktene, så man kan si at kopping og akupunktur er som bror og søster, forteller Wiik.

Den siste tiden har Kate Wiik utdannet seg innen noe som kalles koreansk håndakupunktur.
- Man har alle kroppens deler på hendene, og kan dermed behandle dem med akupunktur der. Jeg bruker tradisjonelle nåler i tillegg til en spesiell type knapper av sølv og gull som man kan sette på bestemte punkter for å hjelpe mot for eksempel en fobi, sjøsyke eller for å unngå å bli dårlige etter en operasjon, forteller Wiik.
- Møter du mye skepsis mot disse behandlingsformene?
- Egentlig ikke. De fleste er nysgjerrige og har lyst til å prøve noe nytt, men det er også et poeng at jeg får de vanskeligste tilfellene. Det er når de vanlige behandlingene ikke virker at folk kommer til meg. De mest skeptiske kommer ikke til meg, så enkelt er det, sier hun.

Kate Wiik har et ønske om å kunne leve av dette, men foreløpig vil hun være på Helse-torget i Leinesfjord mandag og onsdag. Der har hun sitt eget behandlingsrom, og så langt er hun godt fornøyd med responsen fra kundene.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Mer alternativ behandling" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.