Deltakerne ble underholdt og traktert av Eva Hansen og Ketil Erdal i smia på gården, men måtte også delta med å fortelle om seg selv, og allsang.

Nytt tilbud til eldre

Fra slutten av august vil en gruppe hjemmeboende eldre møtes ukentlig på gården til Eva Hansen og Ketil Erdal på Skagstad. Her vil de følge og delta i "årshjulet" på gården, samt ha mat som tema.

Publisert
01. august, 2013 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 01. august, 2013 klokken 16:00
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

I slutten av juni var en gruppe eldre på "prøvetur" hos Eva og Ketil sammen med Frivilligsentralen og hjemmetjenesten til Steigen kommune. Der ble de møtt av Eva som spilte på lur fra taket på den gamle smia på gården, før Ketil kom på gammeltraktoren og sang om sine eskapader -  for deretter å bli jaget på dør av ei sint kone med kjevle. Så var det samling i smia der Eva og Ketil fortalte om gårdens historie, og deltakerne måtte fortelle om seg selv.

- Vi har tro på at gjenkjennelseseffekten, og de fleste eldre som bor i Steigen har vel et forhold til en gård. Så vi satser på at de skal delta i ulike aktiviteter tilknyttet årstidene - og deres evne til å delta, i arbeidet på en gård. Nærkontakt med dyr gir gjerne gode opplevelser. Måltidet skal være også en sentral del av opplegget, og utover høsten skal vi for eksempel høste grønnsaker, plukke og sylte bær og så videre. Og alt skal jo tas vare på. Dette er ting de fleste har vært med på tidligere, så deltakelsen vil virke inkluderende, og kan gi en mestringseffekt som igjen liver opp hverdagen deres. Vi skal også ta i bruk gammelskola som ligger like ved, og bruke mye sang og musikk. Vi håper tilbudet faller i smak, og at dette blir mer enn et prøveprosjekt, sier Eva Hansen som serverte kaffe og hjemmebakt rabarbrakake i smia.

Tiltaket, som foreløpig er et prøveprosjekt over ett år, er støttet av "Inn på tunet"- prosjektet, og deltakerne blir hentet og kjørt hjem av Frivilligsentralen i Steigen.

Kommunen er med

I tillegg til at Frivilligsentralen bidrar med transport av deltakerne, er også Steigen kommune en sentral aktør i det nye tilbudet.

- Steigen kommune må stå som søker for å få tilskudd fra Helsedirektoratet til prosjektet "Inn på tunet". God samhandling mellom de som driver prosjektet og kommunen som må stå som ansvarlig, er derfor veldig viktig. Kommunen har dermed ansvar for at opplegget er forsvarlig. I tillegg er det hensiktsmessig at kommunen bidrar med å finne aktuelle deltakere. Hjemmetjenesten har rimelig god oversikt over hvem som kan nyttiggjøre seg tilbudet. Steigen kommune ser at vi ikke har et mangfoldig aktivitetstilbud til denne brukergruppen og er glade for at  prosjektet kan bidra til å styrke denne tjenesten, skriver leder for helse- og omsorg i Steigen, Siv Johansen i en e-post.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Nytt tilbud til eldre" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.