Hønsehuset på plass. - Vi trenger dugnadsfolk, sier Lars Arild Johansen som oppfordrer folk til å ta med spader, trillebår og annet og gjøre en innsats.

Sansehagen ønsker dugnadsfolk

Etter mange års forberedelse begynner sansehagen ved Hamarøy bygdeheim å ta form. Nå trengs det dugnadsfolk.

Publisert
02. september, 2010 klokken 10:15

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Kitty Skaplen Kitty Skaplen
Publisert: 02. september, 2010 klokken 10:15
Terapeutisk tilbud. Ennå gjenstår en god del arbeid med sansehagen. Det er Hamarøy kommune som er ansvarlig for sansehagen mens det er ei egen arbeidsgruppe som jobber frem prosjektet.
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser


Lars Arild Johansen i Hamarøy Frivillighetssentral oppfordrer folk til innsats.
- Jeg oppfordrer folk til å ta med seg spade, trillebår og annet verktøy og stille noen timer til rådighet, sier han.

Mye grunnarbeid er gjort og arbeidsgruppa har enda noen planer de ønsker å bli ferdige med før vinteren setter inn.
- Vi trenger hjelp til både planering, støping, litt snekring og maling. Nå har kjerringene i Optimisten gjort så mye og jeg utfordrer mannfolka og selvfølgelig andre til å ta med trillebår og spade og gjøre en dugnadsinnsats, sier Lars Arild Johansen
Det skal blant annet settes opp et gjerde på nersida hvor det trengs snekkerkyndige folk. Man tar også gjerne imot gamle stauder, bærbusker og lignende som kan gi gjenkjennelse for de eldre og demente. Hagen vil stimulere til alle sansene, både syn, lukt, smak og hørsel. Sansehagen vil i høy grad være et terapeutisk tilbud til eldre og demente der man får både trivsel, utfordringer og opplevelser som bidrar både til fysisk og mental stimulering. Dette vil i neste rekke minske medisineringen. Hagen skal være et tilbud til alle, både beboerne på omsorgsboligene og bofellesskapet, så vel som de øvrige beboerne på sykehjemmet. Også for de ansatte og pårørende vil hagen skape en god sosial arena.
- Det blir et trygt og skjermet uteområde uten at man vil gi et luftegårdspreg på det, sier Johansen.
Snekkerlinja ved Knut Hamsun videregående skole har satt opp et «hønsehus» og har således gitt sitt bidrag til prosjektet. Det er også planlagt at skolefritidsordningen ved Hamarøy sentralskole skal ha ansvaret for kjøkkenhagen.
-Vi har hatt maskiner inne, men vil trenge mer, så dersom det er noen entreprenører som også kan gi en skjerv i form av maskiner og utstyr er vi takknemlige for det.

Hagen er utarbeidet av landskapsarkitekt Ellen Elisabeth Grefsrud og tilpasset små, men viktige detaljer. Det er lagt ned kabler til belysning, pukk til gangveiene og planert slik at det gir gode avrundinger. En liten dam med vann vil det bli laget og ei lita bru. Alt er nøye gjennomtenkt og vil være en form for terapi, med både sinnsro og fysisk trening og balanse.
- Det vil bli tilpasset rullestolbrukere og det vil ikke være trapper.
Hagen skal skape trygghet, gjenkjennelse og rom for gode samtaler og vi tenker også å ha noen dyr som høns og kaniner. Ved naustet vil det ligge en Sagfjord-pram som er gitt i gave.
- Dersom du ønsker å bidra i dugnadsinnsatsen kan man ta kontakt med Hilde Vonstad på tlf. 97 06 80 75.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Sansehagen ønsker dugnadsfolk" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.