Aslaug Bartolsen er ansatt som daglig leder i den ny opprettete Steigen Frivilligsentral.Bartholsen er utdannet naturterapeut og hjelpepleier og drev Steigen Naturterapi i sju år før hun gikk inn i det offentlige helsesystemet, tok hjelpepleierutdanningen og fikk jobb på Steigentunet. Hun har videreutdannet seg innen demens og holder på med videreutdanning innen kreftomsorg og lindrende pleie. Nå har hun permisjon fra jobben på Steigentunet for å drive Frivillighetssentralen. - Jeg søkte på jobben fordi jeg syntes det høstes spennende og utfordrende ut, og jeg ble både overrasket og glad da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått jobben, sier Bartolsen som tror hennes kjennskap til helsevesenet i kommunen vil være en styrke i den nye jobben. - Hvilke tanker har du gjort deg om jobben du skal ta fatt på nå? -

Skal lede Frivilligsentralen

Aslaug Bartholsen (46) har fått i oppdrag å lede den nyopprettede Frivilligsentralen i Steigen.

Publisert
12. januar, 2013 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 12. januar, 2013 klokken 12:00
Oppdatert: 13. januar, 2013 klokken 10:27
næringsliv
Petas-Design

Petas-Design

Utvikling og utforming av reklame, markedsføring, profilering og visuell kommunikasjon innenfor trykte og digitale medier.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Bartholsen er utdannet naturterapeut og hjelpepleier og drev Steigen Naturterapi i sju år før hun gikk inn i det offentlige helsesystemet, tok hjelpepleierutdanningen og fikk jobb på Steigentunet. Hun har videreutdannet seg innen demens og holder på med videreutdanning innen kreftomsorg og lindrende pleie. Nå har hun permisjon fra jobben på Steigentunet for å drive Frivilligsentralen.

- Jeg søkte på jobben fordi jeg syntes det høstes spennende og utfordrende ut, og jeg ble både overrasket og glad da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått jobben, sier Bartolsen som tror hennes kjennskap til helsevesenet i kommunen vil være en styrke i den nye jobben.

- Hvilke tanker har du gjort deg om jobben du skal ta fatt på nå?

- "Det gode liv" i et lokalsamfunn skapes i samarbeid mellom kommunen og innbyggerne, og en lokal frivilligsentral kan systematisere samarbeidet og utløse ressurser til felles beste. Frivilligsentralen skal være en åpen og inkluderende møteplass for frivillig virksomhet i lokalmiljøet. Sentralen skal støtte lag og foreninger innen idrett, kultur, friluftsliv og alt som er av tilbud til barn, unge, voksne og eldre i kommunen. Sentralen skal moblisere og koordinere frivillig arbeid i samarbeid med frivillige, lag og foreninger og det offentlige. Den skal være et kontaktpunkt mellom dem som vil yte en frivillig innsats, og dem som har behov og ønsker hjelp. Men den skal på ingen måte være en del av - eller erstatning for - en offentlig tjeneste, kun som et tillegg eller støtteordning. Sentralens initiativ skal heller aldri konkurrere med andre organisasjoner, sier Bartolsen som synes det er veldig bra at kommunen har gitt sentralen en ny sjanse.

En god jobb

Bartolsen er ansatt i Steigen kommune, men sentralen finansieres med 60 prosent offentlige tilskudd og 40 prosent kommunal innsats, som blant annet inkluderer kontorleie. Aslaug mener interimsstyret har gjort en god jobb med å få på plass en del både formelle og praktiske ting, og hun er nå på plass på kontoret i andre etasje på rådhuset i Leinesfjord.

- Så nå håper jeg at folk tar kontakt på telefon eller kommer oppom for en prat, enten de vil bidra med noe eller bare høre hva dette er. Vi har allerede fått på plass en ordning der hjemmeboende demente blir kjørt inn til et dagsenter på Steigentunet hver onsdag, og en har meldt seg som frivillig bussjåfør. Men vi trenger folk til mye mer, som leksehjelp, handlehjelp, eller å ta noen med på en kafé. Vi vil også prøve å få frivillige til å bidra til diverse aktiviteter, som skiarrangementer, ta grupper ut på tur eller lignende. Og jeg oppfordrer spesielt menn - gjerne av den praktiske typen - til å melde seg. Frivillighet handler om å gjøre noe for andre, gjøre det hyggelig rundt seg, bry seg, og være sosial samme med andre, sier den nye daglige lederen for Steigen Frivilligsentral.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Skal lede Frivilligsentralen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.