Man blir tatt godt imot på Hamsunsenteret, bla.a. av f.v. sommervertene Sabine Groven, Egil Bogfjellmo og Ida Aasebøstøl, produsent Marianne Apold, museumskonsulent Arne Andre Solvang og litteraturformidler Solveig Hirsch

-Vi vil gi besøkende en opplevelse

Hamsunsenteret tirsdag formiddag. 25 biler på parkeringsplassen, mange besøkende inne. Engasjerte ansatte. Kaffe og kaker i kafeen, miniforedrag i biblioteket, arkitekturvandring om litt ….

Publisert
27. juli, 2012 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 27. juli, 2012 klokken 12:00
folkets bilder
Gammelt tre

Gammelt tre

Foto: Rune Andre Nilsen

Man har hørt mye om skral økonomi og skyhøye forventninger som ikke har blitt innfridd. Et besøk på Hamsunsenteret en vanlig hverdag i juli vil nok likevel få også skeptikere til å måtte innrømme at senteret utvilsomt er blitt et viktig "fyrtårn" og kultursentrum for både lokalbefolkning og turister.

- Vi har vært opptatt av å skape et stadig bedre produkt, og inntrykket er at vi har lyktes med det. Det aller viktigste er at de som kommer hit, er fornøyd når de forlater oss. At de har hatt en positiv opplevelse, mener museumskonsulent Arne Andre Solvang.

Han har foreløpig ingen konkrete tall på antall besøkende på senteret i sommer. Men det ser bra ut.

- Inntrykket er at det generelt er godt besøk, enkelte dager opp til flere hundre. Men det er først og fremst individuelle besøkende, turistbusser har det vært svært få av, opplyser Solvang. Senterets folk har vært svært opptatt av å "finpusse" og utvikle tilbudene til de besøkende. Litteraturformidlerne Solveig Hirsch og Andreas Lødemel er svært sentrale i dette arbeidet.

-Ikke bare omvisning, men opplevelser, understreker Hirsch og forteller om flere som har besøkt senteret med betydelig skepsis som utgangspunkt, men som har dratt begeistret herfra. - Da er vi spesielt fornøyd, smiler Hirsch.

Hver dag holdes det miniforedrag i biblioteket i tredje etasje. Fast tema er "Hamsun og Nordland". I tillegg flere daglige arkitekturvandringer for å gjøre besøkende kjent med det spektakulære bygget. Fredag og lørdag er det egne "æventurer" i området ved senteret. Enkelte dager vises film. Sist søndag ble "Sult" vist, neste film på programmet er "Tele- grafisten".

- Og alt dette er inkludert i billetten til utstillingen. Her får man mye for pengene, reklamerer produsent Marianne Apold.

Hun står i spissen for Hamsundagene som starter neste helg.

- Da blir det selvfølgelig ekstra trøkk på senteret, mange av arrangementene skal foregå her, forteller hun.

- Hvem er det så som besøker dette rare bygget i Hamarøy?

-Det er selvfølgelig et vidt spekter av folk og både ung og gammel, men den typiske gjesten er nok en litteraturinteressert kvinne på 50. Som har mannen sin med seg. Men han blir gjerne engasjert, han også, når han først er kommet hit. Lokalbefolkn inga er også svært flink til å ta med seg sine sommergjester til senteret, sier Hirsch.

Hamsunsenteret er ikke bare senteret på Presteid og aktivitetene der. Hamarøy Bygdetun og Hamsuns barndomshjem i Hamsund er også en del av konseptet.

-I Hamsund er vi igang med å utvikle tilbudene. Blant annet med temarom og eget "roteloft" for barna. Kan anbfales, reklamerer Arne A. Solvang

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "-Vi vil gi besøkende en opplevelse" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.