Dansepedagog Maia Brøndmo omfavnes av de små danserne etter svært vellykket forestilling.

Dans som fløt og berørte

46 barn i alderen seks til atten, imponerte stort under danseforestillingen «Flyt», torsdag ettermiddag. Det er direkte rørende og se hva én engasjert og dyktig dansepedagog kan få til med en så stor gruppe dansere.

Publisert
15. april, 2014 klokken 08:00

Journalist
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Karoline O. A. Pettersen
karolinepet@gmail.com
Publisert: 15. april, 2014 klokken 08:00
Oppdatert: 15. april, 2014 klokken 10:40
Satser på dans
Thea Melby og Ellinor Ødegård Staurbakk, går begge andre året ved danselinja i Bodø, og mener Streif Dansekompani har vært og er viktig for dem. Nå skal de søke seg inn på anerkjent danseskole i hovedstaden.
Sprudlende
Julie Tomassen danser på tredje året, og kunne også imponere med en tøff solo
Egenkomponert
Rakel Sofie Andersen i en solo som hun satte sammen selv.
næringsliv

Maia Brøndmo ved Streif Dansekompani og Steigen kulturskole, fikk i fjor høst ideen om å sette opp en danseforestilling, som skulle innebær «flyt». Dette skulle også bli navnet på konseptet.

Og det fløt. Alle de 46 barna fra 7 forskjellige dansegrupper som Maia underviser, fikk være med i denne felles danseoppvisningen, som rundt 200 publikummere fikk overvære. De minste har øvet siden jul, mens de eldste har hatt mer intens øving de siste ukene før forestilling.

Det er direkte gøy og rørende og se hvordan Maia har jobbet og jobber med sine små dansere, og hvordan samspillet mellom de eldste og de yngste flyter. Det vises en stor innlevelse på scenen, også blant de minste. Gymsalen på Leines skole, var dessuten omgjort til en vakker scene, som pakket inn det hele på en myk måte.

-      Jeg blir så stolt av dem alle sammen, sier Maia etter første oppvisning.

-      Det har vært utrolig flott og jobbe mot denne forestillingen, så det blir nok litt rart i kveld, når alt er over, tilføyer hun.

Streif står for regi, men den formidable innsatsen fra kulturskolen og foreldre, må også bemerkes. Skjelstad kunst og kulturgård har dessuten bidratt som produsent, og med kunstnerisk bidrag. Maia selv, skryter likevel aller mest av danserne sine:

- Barna er vidunderlige. De er kreative og arbeidsom. De er blide og løfter hverandre. De står på plakaten som medkoreografer alle sammen, fordi mye av bevegelsesmaterialet og historiene kommer fra dem. Jeg er opptatt av at teknikktrening og skapende arbeid får like stor plass. Det krever mot og hardt arbeid fra danserne. Jeg tar av meg hatten for den innsatsen de har gjort, og gleder meg til fortsettelsen, sier Maia.

Landsdelsmusiker Håvard Lund, var leid inn fra Kultur i Troms, som musikalsk leder. Med seg på laget fikk han Aleksander Kostopoulos og Erlend Smalås. Dette gjorde prikken over i'en for «Flyt», da de profesjonelle musikerne løftet danserne opp til nye nivåer, som flere av barnas foreldre, samt  uttrykte det i etterkant. Steigenværingen Daniel Fredriksen fikk også bidra på bass under et par låter, noe han syns var veldig givende.

-      Å være med på å høyne barn og amatørers livskvalitet der de bor, gjennom å gi dem fremførelseserfaring i profesjonelle rammer er et viktig for meg. Steigen har et enormt PRE i Maia, som jobber hele veien mot fremførelser. Å orke å rigge om en gymsal, å ta jobben med å lage de profesjonelle rammene må applauderes, sier Håvard Lund etter Steigenoppholdet.

-      Steigen har noe jeg ønsker meg tilbake til. Man kan kalle det en dugnadsånd. Vanskelig å si hva det handler om, men noe positivt av sjelden karakter trekker meg tilbake. Jeg blir en klokere kunstner av å komme hit, så det blir nok ikke den siste jobben jeg gjør her, avslutter Lund.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Dans som fløt og berørte" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.