Kjell Fredriksen og danserne framfører Singing in the Rain.

En ainna dans - og førr en dans!

Det ble helt klart en ainna dans da Steigenkoret og Dansekompaniet Streif gjennomførte forestillingen "En ainna dans" for nærmere 150 tilskuere i Sentralskolens aula sist lørdag kveld.

Publisert
16. juni, 2013 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 16. juni, 2013 klokken 12:00
Oppdatert: 15. juni, 2013 klokken 10:57
Cancan
Avslutningsnummeret var en feiende flott cancan danset av Ellinor Staurbakk, Astrid Aasjord Album, Maren Langseth Pedersen, Sigrid Husøy Larsen og Thea Melby.
Sntrale personer
Sentralt i oppsettingen av "En ainna dans" har vært regissør Lillian Selvik (t.v.), Steigenkorets dirigent Magne Nilsen og ikke minst koreograf Maia Brøndmo og hennes dansere.
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser


Og dette vil vi ha mer av! Forstillingen var morsom, variert og svært likandes. Og så langt fra dødsmessene som Steigenkoret har blitt kjent for som det går an å komme. Her var det god sang, livsglad spilleglede og ikke minst ungdommelig dans i skjønn forening. Streif Dansekompani ved Maia Brøndmo hadde gjort en fantastisk jobb med Ellinor Staurbakk, Sigrid Husøy Larsen, Thea Melby, Maren Langseth Pedersen og Astrid Aasjord Album som danset til Aquarius, var paraplypiker når Kjell Fredriksen sang "Singing in the rain", og avsluttet forestillingen som sparkepiker i en feiende flott cancan. Lillian Selvik har hatt regien på forestillingen som må betegnes som svært vellykket, og bør borge for mer samarbeid i framtida - inkludert Maia Brøndmo og Streif Dansekompani.

Kafé

Forestillingen var lagt opp som en kafé-kabaret der forskjellige handlinger var lagt til de forskjellige bordene, og derfor måtte scenen være nede på gulvet mens publikum ble plassert i et provisorisk amfi. Det førte også til at alle så det som skjedde på scenen. Flere av korets sangere fikk prøve seg som solister, noe som ga smidige overganger og stor variasjon. Det startet med Fin frokost av Lillebjørn Nilsen som gikk over til Aquarius med Hege Albriktsen som solist - og danserne. Meget bra. Og alle numrene ble initiert av en hendelse på kafeen. Så kom Dore mi, ABBAs Money Money, en medley med sanger av Halvdan Sivertsen og Unit Five, til Kjell Fredriksens og dansernes versjon av "Singing in the rain", Neste sommer, Cabaret, Öppna landskap og til slutt altså en feiende cancan. Og selvsagt et ekstranummer eller to etter stående applaus. Musikken ble mesterlig besørget av Sørfold-musikerne Lars Henrik Johansen, Reidar Waage, Kjell Hansen og leder Ralph Creedy. Når så både lys og lyd var slik det skulle være, måtte dette bli skikkelig bra. Og etterpå delte Ingunn Nødtvedt fra blomster fra styret i Steigenkoret til danserne, lys og lyd, Lillian Selvik, Maia Brøndmo, musikerne og ikke minst Magne Nilsen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "En ainna dans - og førr en dans!" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.