Hamsundagene 29.juli til 5.august

PRESSEMELDING HAMSUNDAGENE 2006
Programmet til årets Hamsundager er nå klart og lagt ut på nettet.
Og publikum kan vente seg en rikholdig uke med litterære opplevelser, flotte utstillinger og konserter, teater, seminarer og bygdedager.

Publisert
18. mai, 2006 klokken 19:22

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no

Publisert: 18. mai, 2006 klokken 19:22
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Artister og kunstnere fra Hamarøy

Knut Hamsun vokste opp i ei lita bygd i Nordnorge og kom tilbake som nobelprisvinner i litteratur. Hamarøy gir fortsatt grobunn for mange unge som ønsker å jobbe med kunst og kultur. Under årets Hamsundager vil publikum få mulighet til å møte noen av de mange unge kunstnere og artister som vokste opp her og som i dag gjør det stort ute i verden.

Komponisten Lars Skoglund fra Oppeid som til daglig er bosatt i Amsterdam vil under Hamsundagene ha urframføring på prosjektet ”I vintervinden” basert på Knut Hamsuns ”Sult”.
Lars er i tillegg en av fire komponister MiNensemblet har plukket ut til sin storproduksjonen ”En Fløjte lød i mit Blod” som framføres I Hamarøy kirke på Hamsuns fødseldag 4.august.

Kristin Hagstad, også vokst opp på Oppeid, studerer til Bachelor i glasskunst I England. Hennes arbeider vil bli å finne på Hamarøy Bygdetun hvor også andre unge med tilknytning til landsdelen stiller ut.

Musikerne Torgeir Steinsland (Skutvik) og Svein Schultz (Tranøy) gjester også Hamsundagene med sine respektive band Ska Patrol og Mari Boine.

I tillegg vil Hamarøy Sentralskoles elever, lærere og Sfo personale presentere resultatet av sitt arbeid med prosjektet “Hamsun I skolen”.

Festivalforteller.

Hamsundagene har i år ønsket å gi litteraturen et større fokus. Dette markeres spesielt ved at man har invitert Stein Elvestad til å være Hamsundagenes aller første Festivalforteller.

”Festivalfortelleren skal være en person som har vist bredde og kvalitet i sin litteraturformidling. Stein som er både skuespiller, regissør, manusforfatter og scenograf har alle disse kvalitetene,” sier prosjektleder Marianne Apold. Det blir i tillegg skrivekurs for unge, fortellerstund for de minste og Litteraturjam hvor publikum selv får mulighet til å dele sin yndlingslitteratur med andre.

Bygdedager.

Tradisjonen tro vil det også i år bli bygdedager på Skutvik, Tranøy og Oppeid. Disse populære arrangementene vil nok også i år trekke mye folk.

Og apropos mye folk. Det er en voldsom pågang fra folk fra hele landet som ønsker komme til Hamarøy og Hamsundagene. ”Telefonen går varm i blant ”,sier prosjektleder Marianne Apold.

”Utfordringene er husvær- så har du hus, leilighet eller lignende å leie ut under Hamsundagene må du gjerne ta kontakt med kontoret".

Les hele programmet her  


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.