Korpsseminar i Kjøpsvik

Sist helg var NPC-musikkorps og Jernbanens Musikkorps Narvik samlet til korpsseminar i Kjøpsvik.

Publisert
25. oktober, 2010 klokken 15:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Ingar N. Skogvold
ingar@nord-salten.no
Publisert: 25. oktober, 2010 klokken 15:00
Oppdatert: 23. oktober, 2010 klokken 10:28

NPC-korpset startet med samling fredag kveld på Norcems klubbhus, men jernbanekorpset kom lørdag formiddag og startet sine øvelser i Kjøpsvik kirke. Her ser vi fra fellesøvelsen i kirka der jernbanemusikkens dirigent Runar Sollie instruerer korpsmedlemmene i fellesnumrene til søndagens arbeidskonsert. Lørdag kveld var det hyggesamvær på Klubbhuset med blant annet elggryte og bacalao.

Korpsseminaret ble avsluttet med konsert på Norcems klubbhus der korpsene hadde hver sine avdelinger og avsluttet med to fellesnumre. Leder i NPC-korpset, Kamilla Sandnes Jakobsen, syntes det var trivelig at nærmere 40 personer møtte opp til musikk, kaffe og kaker. Hun synes ellers det var fint å ha besøk av musikerne fra Narvik, og er godt fornøyd med helgas seminar.

Jernbanens musikkorps Narvik ble stiftet allerede i 1907, og har for tiden 26 medlemmer. Leder i korpset, Stig Wiik, forteller om et godt utbytte av seminaret selv om de hadde med seg bare 16 musikanter. –Vi har hatt et godt samarbeidet med kjøpsvikkorpset, senest i forbindelse med Vinterfestuka i Narvik, og syntes det var naturlig å ta en gjenvisitt til Kjøpsvik, forteller Wiik. Vi har ofte seminarhelg før konserter, og neste helg skal vi delta på LKAB-korpsets ministevne, så da passet det godt med et seminar denne helga. Kjøpsvik er såpass nært at det holder med en overnatting, og ellers er det er fint å knytte musikalsk kontakt på denne måten. –Vi hadde også et fint sosialt samvær, og det er jo så trivelige folk i Kjøpsvik, avsluttet Wiik, som ser for seg nytt treff allerede i forbindelse med neste års vinterfestuke i Narvik.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Korpsseminar i Kjøpsvik" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.