Ingri og Knut Rindal i kjøkkenet på Løvøy gamle handelssted som de har bevart så godt.

Representerte Nordland

Ekteparet Ingri og Knut Rindal fra Steigen var valgt ut som Nordland fylkeskommunes hedersgjester til åpningen av Kulturminneåret 2009 i Trondheim forrige tirsdag.

Publisert
10. februar, 2009 klokken 08:50

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 10. februar, 2009 klokken 08:50
folkets bilder
Fra Sandvann i Tysfjord

Fra Sandvann i Tysfjord

Foto: Åse Haraldsen

Hvert fylke fikk invitere hver sin hedersgjest til den storstilte markeringen av Kulturminneåret 2009 som statsrådene Trond Giske (Ap) og Erik Solheim (SV) sto for.
- Ingri og Knut Rindahl var soleklare kandidater til å representere Nordland fylkeskommune på denne markeringen. De har stått på i mange år og gjort en formidabel innsats med å bevare det gamle handelsstedet på Løvøy i Steigen. Og dette har de gjort akkurat slik antikvariske myndigheter ønsker det. I tillegg har Knut gjennom dette arbeidet tilegnet seg mye kunnskap om slikt arbeid, og fylkeskommunen har brukt hans kompetanse også på andre områder. Blant annet har han deltatt i restaureringen av Flakstad kirke i Lofoten og Røsvik Handelssted i Sørfold. I utgangspunktet skulle hvert fylke sende én hedersgjest, men i dette tilfellet var begge like viktige. Ingri og Knut har holdt ut i mange år, og sikkert forsaket mye for å bevare og ikke minst vise fram det gamle handelsstedet på Løvøy. Så æres den som æres bør, sier kulturvernsjef i Nordland fylkeskommune, Egil Murud.

 

Seremonien i Trondheim startet med en kilometer lang pilgrimsvandring fra Ila kirke til Erkebispegården der selve mottakelsen skjedde, og besøk i verkstedene til Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider.
- Flyet var forsinket så vi rakk dessverre ikke denne vandringen, men mottakelsen fikk vi med oss. Deretter bar det med ekstratog, et kulturtog, til Marienborg lokstall der den offisielle åpningen fant sted. Så ble vi busset til Dora, en ubåtbunker fra krigens dager, der det var festmiddag for om lag 300 personer, og stor holloi. Dagen etter var det diverse seminarer som vi kunne delta på. Det var en stor opplevelse for oss, det er jo ikke hver dag man får oppleve slikt. Så det var artig for gammelt folk som oss å få være med på dette, sier Knut Rindal på telefon fra Bodø.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Representerte Nordland" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.