Daniel Fredriksen gitar, Daniel Falch trommer, Marcus Gylseth vokal/akustisk gitar og Martin Skogvold bass, framførte

Stor kulturmønstring i Steigen

Ungdommens Kulturmønstring 2008 (UKM 2008) samlet over 50 deltakere på scenen i aulaen på Steigenskolen i Leinesfjord sist fredag kveld. Det utgjør nesten to prosent av Steigen kommunes befolkning!

Publisert
11. februar, 2008 klokken 14:33

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 11. februar, 2008 klokken 14:33
Ruth Adolfsen (13) og Tiril Johansen (13) framførte "Pomsae" av Morgan Nygård.
Ole Edvard Liland (15) el-gitar, Håkon Aalstad Skogvold (15) slagverk, Oscar Troy Hagbart Arntzen (15) vokal og Benjamin Skagstad (14) bass, framførte "Symphony of destruction" (Megadeath).
opplevelse

Tre øyer på langs

Star Star Star Star Star

Like utenfor Nordskot i Steigen kommune er det et mylder av flotte øyer. Steigen Kystlag tok oss med på det som nå har blitt en tradisjon; Tre øyer på langs.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


Den rekordstore oppslutningen gjorde at arrangementet måtte flyttes inn i sentralskolens aula i Leinesfjord. Opprinnelig skulle den vært holdt på Leinesfjord Samfunnshus, men etter hvert som ungdommene meldte seg på ble det klart at lokalene der ville bli for små. Det var 57 påmeldte deltakere, men noen deltok i flere grupper, så om lag 50 forskjellige ungdommer viste 9 bilder, 3 videoer, kampsport, 1 teaterstykke og 12 musikkinnslag for en nesten fullsatt aula. Og innslagene var stort sett meget bra, men kvantiteten har kanskje gått litt på bekostning av kvaliteten.
- Dette avliver myten om at ungdommen i Steigen er late, bare ser på tv eller spiller spill. Rekordstor oppslutning viser en vilje til å være kreativt som det står all respekt av. Hadde de fått lov, ville rockeverkstedet i kulturskolen gått døgnet rundt. Det er et utrolig engasjement i disse ungdommene, og det kan Steigen kommune være stolt av, sa kulturskolerektor Torunn Baade Aalstad da det hele var over.

 

Til Bodø
- Det var et utrolig bra show, og det var svært vanskelig å plukke ut de som skal videre til Bodø, men vi har gjort vårt beste. Alle får imidlertid diplom som bevis på at de har deltatt i UKM 2008, sa juryformann Martin Blomberg før han presenterte vinnerne. Og de som får æren av å representere Steigen kommune i fylkesfinalen i Bodø er videoen ”Jelly Lips” av Hogne og Mira Aasjord, bildene ”Fri Flukt”, ”Fancy” og ”Hårkaillj” av hhv Johannes Norheim, Ayla Marie Marhaug og Albertine Marie Eick Selvik, Taekwondoo-innslaget med Tiril Johansen og Ruth Adolfsen, musikkgruppene ”Metal Maniacs” med Oscar Troy Hagbart Arntzen, Ole Edvard Liland, Benjamin Skagstad og Håkon Aalstad Skogvold, ”The Red Holidays” med Daniel Falch, Daniel Fredriksen, Marcus Gylseth og Martin Skogvold, og ”Chicken Feed” med Petter Valdemar Hansen, Ole Kristian Hansen, Eivinn Johnsen, Vilja Sofie Pettersen og Ole Martin Aalstad.

Se flere bilder i Bildegalleriet


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Stor kulturmønstring i Steigen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.