Her er alle deltakerne på ett brett, i alt 38. Det var atskillige flere enn i fjor. Til sammenligning kan nevnes at i Hamarøy, Tysfjord og Ballangen er det i alt 39 deltakere til sammen!

Stor oppslutning om UKM Steigen

Steigens ungdommer fortsetter å imponere med bidrag på ulike felter, selv om sang og musikk som vanlig dominerer den fyldige deltakelsen i UKM. I alt deltok 38 ungdommer.

Publisert
13. februar, 2012 klokken 09:16

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Bjørn Erik Stemland
bstemlan@online.no
Publisert: 13. februar, 2012 klokken 09:16
Oppdatert: 13. februar, 2012 klokken 15:00
Vinnerne
Foran - dansegruppa "Move" - fra venstre Thea Melby, Tina Andreassen, Ellinor Ødegård Staurbakk og Viktoria Andersen. Bak - Freddie Lorentzen & Daniel Fredriksen, Sondre Øwre, Frida Iversen, Sofie Jansen, Tobias Kjellbakk, Benjamin Hind og Thomas Langstrand og Michelle Tverback.
næringsliv
Steigen Vekst AS

Steigen Vekst AS

Vi gir mennesker muligheter og skaper verdier i lokalsamfunnet

Din bedrift her?Flere bedrifter


På fredagens kulturmønstring var det 16 musikkinnslag, tre danseinnslag og ett taekwondoinnslag på grensen mellom dans og idrett. I tillegg var det ni bidrag innen kategorien kunst, for det meste foto, som ble vist på storskjerm.

Se bildegalleri!

Aktiv jobbing i kulissene

Mange av deltakerne har fått opplæring gjennom Kulturskolen, men der var også frispillere som helt på egen hånd utvikler seg. Det må likevel nevnes at det foregår et fint samarbeid mellom ungdomsklubben Skippy, Sentralskolen og Kulturskolen. Hele personalet på Kulturskolen stilte opp fredag med rigging, full gjennomgang av det tekniske og generalprøve før selve forestillingen.

Nevnes bør vel også at Steigen Hamarøy og Tysfjord har gått sammen om innkjøp av nytt mobilt scenegolv i ca. 60 cm høyde. Prosjektet er kommet i stand etter initiativ fra musikklederen i Hamarøy, Eirik Stensland, som for øvrig satt i juryen sammen med Dag Robertsen, Kjersti Johnsen og ungdomsrepresentanten Sofie Langseth Pedersen. Han fikk blomster av ordfører Asle Schrøder etter kulturmønstringen med takk for det positive initiativet. Scenegolvet fordeler seg med 50 kvm i Steigen og 50 kvm i Hamarøy/Tysfjord. Ved større arrangementer, for eksempel i Hamarøyhallen, kan alle 100 kvadratmeterne brukes til en storscene der – eller i det nye allhuset i Steigen når det står ferdig. Innkjøpet er finansiert bl.a. gjennom kultur- og næringsfondene i de tre kommunene pluss sponsormidler.

Den nye scenegolvet fikk sin første test under kulturmønstringen da flere dansegrupper fikk utfolde seg der.

Vanskelig arbeid for juryen

Juryen brukte ganske lang tid før de fant fram til vinnerne, som på musikksiden ble gruppa Feedback med Benjamin Uno Hind på gitar og vokal, Thomas Langstrand (bass) og Tobias Kjellbakk (tromme). Videre fikk Sondre Øwre stor applaus for countrylåten "Are the Good Times Really over for Good", og gikk videre. Gruppa Freddy & Daniel med Freddy Lorentzen og Daniel Fredriksen fikk også god respons og billett til fylkesfinalen for "Face Down". Dansegruppa "Move" med Ellinor Ødegård Staurbakk, Thea Melby, Tina Andreassen og Viktoria Andersen gikk også videre til fylkesfinalen.

Tre kunstinnslag gikk videre: fotomontasjen "Kugalskap" av Frida Iversen, fotoet "PuRed Perfect" av Michelle Tverback, og fotoet "Butterfly" av Sofie Jansen. Når det gjelder øvrige innslag vises det til Lokalavisas nettutgave.

Se eget bildegalleri her.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Stor oppslutning om UKM Steigen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.