Thor-Inge Gullvg har fått rollen som kong Sigar i årets oppsetting av sagaspillet Hagbard og Signe på Vollmoen.

Thor-Inge Gullvåg til Steigen Sagaspill

Maja Zakariassen, regissør for Steigen Sagaspill i 2013, er veldig glad for at Thor-Inge Gullvåg har sagt ja til å bekle rollen som Kong Sigar i sommerens oppsetning av "Hagbard og Signe".

Publisert
03. januar, 2013 klokken 08:29

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Ann-Merethe Willumsen Ann-Merethe Willumsen
Publisert: 03. januar, 2013 klokken 08:29
Airin
Airin Kristensen har fått rollen som dronning Ålov.
Ingjerd
Ingjerd Ødegård Staurbakk skal være Signe.
Petter
Petter Valdemar Hansen blir årets Hagbard.
Maria
Maria Fredriksen skal spille Beret.
Raymond
Raymond Kristensen blir Burislav.
Karianne
Karianne Stensland blir Ulvhild i høstens sagaspill.
opplevelse

Kystfolkets Helg

Star Star Star Star Star

Gjør dere klar for årets vakreste eventyr! 19-21. juli er det duket for Kystfolkets Helg i Helnessund.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


Castingen, eller utvelgelsen av skuespillere,er gjort for denne gangen, og Zakariassen har sammen med regiassistent Regine Schrøder, og produsenten funnet fram det de mener er vinnerlaget for neste års oppsetning,

- Gullvåg var førstevalget for rollen som Konge. Hans erfaring, tekstformidling og fremtoning er noen av de elementene som gjør han perfekt til nettopp kongerollen", sier Zakariassen.

Gullvåg har flere tiårs erfaring som skuespiller, teatersjef, instruktør og har skrevet flere dramatiske verk. Han har også vært lærer ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, og har mottatt Alf Prøysens Teskjekjerring pris i 1996. Zakariassen har også uttrykt ønske om at flest mulig av skuespilleren skal være steigværinger. Steigen Sagaspill er en lokal dugnad, og røttene til sagaspillet er trygt befetstet blant Steigens befolkning. Sammen med regiassistent Schrøder, som har lang fartstid i det lokale kultur og teaterliv, har de plukket ut de typene de ønsker for å fylle rollelisten på en sammensatt og utfyllende måte.

- Thor-Inge Gullvåg får med seg Airin Kristensen som Dronning Ålov ved sin side.Tittelrollene "Hagbard og Signe" er det Petter Valdemar Hansen og Ingjerd Ødegård Staurbakk som bestalter. Raymond Kristensen får rollen som Burislav, mens Maria Fredriksen skal spille Beret på Vollmoen. I rollen som Sigars søster, Ulvhild, er det Kariane Stensland som er plukket ut. Airin Kristensen har tidligere deltatt i sagaspillkoret, og deltok under innspillingen av filmen "Om hundre år er allting glemt". Hun har også dramautdanning fra lærerskolen. Petter Valdemar Hansen har tidligere deltatt i sagaspillet som barn, unge Hagbard, og som vakt, mens hans motspiller, Ingjerd Ødegård Staurbakk kun var med i sagaspillet i 2003, men har erfaring fra Steigarheim ungdomsteater. Raymond Kristensen innehar rødt belte med to sorte striper i Taekwondo, og det ligger kamptrening i luften når Burislav og Hagbard braker sammen på Vollmoen. Raymond har også erfaring fra sagaspillet som vakt fra tidligere oppsetninger av Hagbard og Signe. Rollen som Beret, sjefs-syer på Steig, er det Maria Fredriksen som skal bekle. Hun har lang erfaring fra flere roller i sagaspilet, og spilte Signe i 1997. Karianne Stensland skal spille volven Ulvhild. Hun har utdanning og erfaring som kunstner. I tillegg har hun spilt både Beret og Hagbard i tidligere oppsetninger på Vollmoen. Hun vil tilføre en ekstra dimensjon til stykket, og vi er veldig glade for at hun er tilbake på Vollmoen, sier produsent Ann-Merethe Willumsen, og fortsetter...

- Det er alltid spennende å mikse amatører og profesjonelle, men det gleder meg å se at i år er det spesielt mange lokale talenter som har kommet seg gjennom det nåløyet det er å få en hovedrolle i Steigen Sagaspill. Kultur og teaterlivet i Steigen har levert på nytt, og dette viser atter en gang at Steigen har forstret mange gode skuespillertalenter opp gjennom årene. Den varierte sammensetningen av skuespillere gir regien stor handlingsfrihet når de skal jobbe skuespillerne sammen til en sammensveiset og hardt arbeidende gjeng gjennom en vår med mange øvinger. Dette blir bra, jeg storgleder meg allerede, sier Willumsen som ser fram til sommerens eventyr på Vollmoen i Steigen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Thor-Inge Gullvåg til Steigen Sagaspill " på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.