Denne gjengen gjorde seg fortjent til å gå videre til fylkesfinalen i Bodø.

UKM 2013 i Steigen ble en suksess - igjen

Ungdommen i Steigen har nok en gang bevist at de har en kulturskole å være stolte av. Over 40 deltakerne bidro med sang, dans, kunst og teknikk da UKM 2013 ble avviklet på Steigen sentralskole fredag kveld.

Publisert
13. februar, 2013 klokken 14:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 13. februar, 2013 klokken 14:00
Oppdatert: 13. februar, 2013 klokken 11:54
Konferansierer
Konferansierene Håvard Johan Pedersen og Tina Einarsen sydde forestillingen sammen på en utmerket måte.
The Flying Eagles
Sondre Øwre fikk stående applaus for framføringen av Blues Man. Her sammen med Christian Pettersen på gitar og Daniel Fredriksen på bass.
Linn Annie
Linn Annie Sommerseth Edvardsen (15) imponerte med god stemme i sangen A girl you pretend.
Frøkens besetning
Karl Kristian Valberg, Sofie Aalstad Jansen, Sigrid Erdal og Daniel Fredriksen framførte Slepp Johnny fri.
Tidsfordriv
Det ble vist bilder og tegninger på storskjerm. Her er Frida Iversen og Sigrid Husøy Larsens tegning "Tidsfordriv".
Diplomer
Her får alle deltakerne utdelt diplom som bevis på deltakelse i UKM 2013.
opplevelse

Istoppen i Helldalen

Star Star Star Star Star

Klatringen går bratt oppover og merkingen er tidvis dårlig. Helldalisen virker utilnærmelig der isbeen storslått ruver i 1351 meters høyde.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


13 musikkinnslag, fjorten bilder og tegninger og en danseoppvisning ble presentert for publikum i en fullsatt gymsal. Og den nesten to timer lange presentasjonen ble eksemplarisk gjennomført uten dødpunkter, ikke minst takket være konferansierene Håvar Johan Pedersen (14) og Tina Einarsen (15) som bandt forestillingen sammen på en ypperlig måte.

Musikkinnslagene varierte fra enslige soloaktører til band, og ett av innslagene ble framført med datamaskin og mikser - med skikkelig trøkk. Kvaliteten varierte også, men var gjennomgående høy. Blant annet imponerte stemmene til Linn Annie Sommerseth Edvardsen (15), Sofie Aalstad Jansen (15) og Lea Marie Hind (14). Alle tre ble da også belønnet med Bodø-tur. Men det var The Flying Eagles som ble publikums favoritt. Vokalist Sondre Øwre (15) - som nok hadde hentet litt inspirasjon fra Garth Brooks, og Christian Pettersen (15) på gitar, fikk til dels stående applaus etter å ha framført den køntri-inspirerte låten "The Blues Man". De fikk også en Bodø-tur for sin innsats. Flere av låtene av også skrevet av utøverne. Frida Iversen (15) og Sigrid Husøy Larsen (15) gikk også videre med tegningen "Tidsfordriv".

Lys, lyd og bildeframvising fungerte også utmerket, og sceneskiftene gikk smertefritt, så alt i alt ble dette en ny manifestasjon på det arbeidet kulturskolen i Steigen står for. At Steigen klarer å stille med så mange innslag mens Hamarøy, Tysfjord og Ballangen måtte avlyse sitt UKM 2013 på grunn av lav deltakelse, sier vel sitt.

- Men vi har også promotert dette godt, og vært rundt på alle skolene for å verve deltakere til UKM 2013. Og jeg synes det ble meget bra. Vi har en fantastisk ungdom her i Steigen, slo en stolt kulturskolerektor Kjell Fredriksen fast.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "UKM 2013 i Steigen ble en suksess - igjen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.