Deltakelsen i UKM i Steigen var som vanlig stor med over 40 deltakere godt fordelt på alder og kjønn, selv om jentene nok var i flertall.

UKM ble igjen en suksess i Steigen

Med fullt hus, over 40 deltakere, 14 sceneinnslag, 14 bilder og 1 film ble UKM i Steigen igjen en stor suksess.

Publisert
10. februar, 2014 klokken 14:09

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 10. februar, 2014 klokken 14:09
DIsse gikk videre til fylkesfinalen
folkets bilder

Og nivået på det som ble presentert var generelt av god kvalitet, noe ikke minst juryen fikk bryne seg på da de skulle velge utøvere som skal videre til fylkesfinalen i Bodø i april. For det var mange som imponerte, både blant sceneartistene og med bilder. Men den som kanskje imponerte mest av alle får ikke representere Steigen i fylkesfinalen. 17 år gamle Jostein Brunvær Steffensens (med aner i Steigen) glitrende gitarspill er det Bodø som får æren av å bidra med, siden han bor der og er påmeldt der. Men siden han ikke kan delta personlig i Bodømønstringen har han fått lov til å delta i Steigen og så blir video av hans deltakelse der vist i Bodø.

Unik

Steigen er i følge kulturskolens ledelse unik når det gjelder deltakelse i forhold til folketall, for mange små kommuner må avlyse eller slå seg sammen med andre for i det hele tatt å kunne arrangere Ungdommens Kulturmønstring (UKM). Og publikum støtter opp. Rundt 180 personer betalte seg inn på forestillingen, og flere kommenterte at dette viser at kommunen har behov for en større arena for slike arrangementer. Neste års UKM blir derfor avviklet i allhuset.

Større aldersfordeling

I år var også aldersfordelingen større enn tidligere år da de eldste ungdommene nok har vært en smule overrepresentert. Og det er bra at også de yngste får anledning til å vise seg fram. Forestillingen ble godt ledet av konferansierene Kristel-Suzann Aschem (16) og Robin Kristensen (16), og gjennomført uten andre forstyrrende elementer enn en cd-spiller som ikke ville starte når den skulle, men så har da også mannskapene god erfaring med stor deltakelse fra tidligere år.

Vannstorm

Blant de som går videre til fylkesfinalen i Bodø i april er 13 år gamle Kristine Iversen. Hun går videre med sitt fotografi "Vannstorm".

- Interessen for fotografering begynte da jeg fikk et fotoapparat i julegave, og siden har det bare blitt mer og mer. Nå tar jeg bilder av alt mulig, og det er spesielt artig å ta bilder under vann med undervannskamera. Når det gjelder dette bildet la jeg to steiner i vasken for å skape litt dybde samtidig som vannet rant fra springen. Det gir en spesiell effekt sett fra undersiden. Men det blir både tøft og kanskje litt skummelt å vise bildet i Bodø, sier Kristina som går på kunstdelen av musikk- og kulturskolen i Steigen.

Kristine deltok også i to av sceneinnslagene i årets UKM.

Går videre

De som går videre til fylkesfinalen i Bodø 4.-6. april er:

Marduk med Magnus Blomberg (17)

Te og stearinlys med Edvin Andersen (13), Julia Tverback (15), Lea Marie Hind (15), Regine Alslie (15) og Sigrid Erdal (15).

Hedda Lynum med Hedda Lynum (13), Mari Pettersen (13) og Simon Erdal (14).

Natalie med Natalie Gadomski (16) akkompagnert av Daniel Fredriksen (19).

Av kunst som går videre er det "Vannstorm" av Kristine Iversen (13), "Karro" av Karoline Sund Karlsen (14) og "Meow" av Vilja Kristiansen (14).

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "UKM ble igjen en suksess i Steigen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.