Helge Stangnes og duoen ”Patho”s, med Paro N. Lyngmo og Thomas Sivertsen bød på en særdeles vakker kveld med nydelige toner til Stangnes` dikt.

Varm kveld med Stangnes

Den folkekjære lyrikeren Helge Stangnes (76) slo an tonen fra første stund, da han sammen med visegruppa Pathos bød på "En tone med vinden, ei strofa med straumen" i kultursalen mandag kveld.

Publisert
31. juli, 2012 klokken 12:56

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 31. juli, 2012 klokken 12:56
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Stangnes åpnet med å takke for invitasjonen og sa at han aldri blir lei av vakre Hamarøy.

Og fra første diktstrofe hadde han et varmt og nært publikum i sin hule hånd og det var tydelig at publikum møtte en kjent og kjær lyriker på hjemmebane.

Hans første diktsamling "Lys langs en fjord" kom i 1992. Den gang var han lærer i ungdomsskolen. Siden da har det blitt 11 utgivelser. I pausen fikk publikum mulighet til å kjøpe flere av hans diktsamlinger.

Alene på en stor scene klarte Stangnes å både røre og varme et lydhørt publikum, vakkert akkompagnert med visegruppa Pathos' melodier, som har tonesatt Stangnes's dikt. Og før hver melodi ga han forhistorien til diktet som var tonesatt. Det ble både løylighetsdikt og bannskap- situasjoner som folk kjente seg godt igjen i, og som ga utslag i både latter og spontan applaus.  Stangnes trollbandt Hamarøy-publikumet med humor, varme og ironi. Hans levende dikt fra og om folkelivet i nord, gjennom små og store hverdagsøyeblikk, gjorde at de rundt 60 fremmøtte fikk en vakker kveld med en kjær nord-norsk dikter og en særdeles dyktig viseduo.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Varm kveld med Stangnes" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.