Boligen

Bygger på Drag

Det er så stor etterspørsel etter boliger på Drag at Tysfjord kommune går aktivt ut og ber private om å leie ut. Samtidig bygges det for fullt. Fire nye selveierleiligheter står innflytningsklare om et par måneder.

Publisert
14. mars, 2011 klokken 18:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 14. mars, 2011 klokken 18:00
Oppdatert: 13. mars, 2011 klokken 19:49
opplevelse

Istoppen i Helldalen

Star Star Star Star Star

Klatringen går bratt oppover og merkingen er tidvis dårlig. Helldalisen virker utilnærmelig der isbeen storslått ruver i 1351 meters høyde.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Bodø bygg og innredning AS (BBI) har sammen med selskapet Jessen Rør AS etablert selskapet Tysfjord eiendom AS. Målet er at selskapet skal oppgradere eksisterende bygningmasse, og ikke minst bidra med flere og tidsriktige boliger for kommunens innbyggere i Kjøpsvik, Drag og på Storjord. Tysfjord Eiendom AS vil i tillegg utføre forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av bygninger i kommunen
- Jeg ser på meg selv som en samfunnsbygger, sier daglig leder Bernt I. Langås, som i disse dager starter sprengningsarbeidet til seks utleieleiligheter i det nye boligfeltet Hamnhågen i sentrum av Drag. Disse skal stå ferdig i august/september hvor blant annet Tysfjord kommune vil være en av leietakerne. Det er i samme byggefelt planlagt seks eneboliger i rekke, samt to boligtomter som Tysfjord kommune disponerer.

Lokalt eierskap

I tillegg til etableringen av Tysfjord Eiendom har Bernt Langås også opprettet nytt foretak blant annet i Ulvsvåg, i nært samarbeid med lokalt næringsliv.
- Det skaper trygghet for kjøperne, uttaler Langås, som også har bistand fra Tysfjord kommune, som har en representant i styret til Tysfjord Eiendom AS, med styremedlemmene Anne Kalstad Mikkelsen, Kurt Solstrøm og Kurt Jessen.
- Går forhåndsalget/utleie greit?
- På Drag er det vanskeligere å selge/leie ut før bygget står ferdig. Mange ønsker å se det ferdig, kjenne på det før de kjøper. Det gjør at risikoen er betydelig større. I Hamarøy er det anderledes, der kjøper flere på tegnebrettet.
Langås innrømmer at det er en fordel å være lokalkjent. Han er selv fra Kjøpsvik og har jobbet både i Hamarøy og Tysfjord kommune tidligere.
- Vi kjenner godt til de ulike kulturene, og prøver å tilpasse oss deretter, forteller Langås.Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Bygger på Drag" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.